Zakerbergov pas zaradio 19 milijardi dolara - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 18/02/2019

Zakerbergov pas zaradio 19 milijardi dolara

Osnivač “Fejsbuka” Mark Zakerberg može da zahvali svom psu, mađarskom ovčaru po imenu Zver (Beast) što je postao vlasnik “Vacapa”, prenosi Business Insider.

U trenutku kada je dogovor o prodaji aplikacije zapao u krizu, i u sobi gde su se vodili pregovori zavladala grobna tišina, utrčao je Zakerbergov ljubimac i skočio direktno u krilo suvlasnika “Vacapa”. Sklopljeno je prijateljstvo, a ubrzo je pao i poslovni dogovor.

Zakerberg je u razgovoru sa Lori Sigal za CNN otkrio detalje pregovora sa suosnivačem Janom Kumom i kako mu je pas pomogao u sklapanju posla.

“Mislim da je moj pas Zver bio to tajno oružje. Bila je napeta situacija i Jan je rekao da mora da razmisli o svemu”, prisetio se Zakerberg. U sobi je vladala grobna tišina, sve dok nije uskočio Zver. Neko vreme pas je zbunjeno stajao u sobi, da bi odjednom skočio i sklupčao se u Janovom krilu. Suosnivač “Vacapa” pomazio je psa, on se ušukao i tako je sklopljeno novo prijateljstvo.

Otopila se i atmosfera, pa je na kraju posao uspešno sklopljen. “Vacap” je prodat za neverovatnih 19 milijardi dolara. Zver je tako dobio status kralja porodice, a ima i svoju “Fejsbuk” stranicu. U oktobru 2016. godine Zakerberg je objavio sliku ćerke Maks s čupavim kućnim ljubicem, i potpisom da je njena prva reč bila “pas”.

Inače Zver je mađarski puli, ovčarski pas upečatljivog izgleda koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.