Zakerbergov pas zaradio 19 milijardi dolara - Pet Magazine
Od petmagazine.rs - 18/02/2019

Zakerbergov pas zaradio 19 milijardi dolara

Osnivač “Fejsbuka” Mark Zakerberg može da zahvali svom psu, mađarskom ovčaru po imenu Zver (Beast) što je postao vlasnik “Vacapa”, prenosi Business Insider.

U trenutku kada je dogovor o prodaji aplikacije zapao u krizu, i u sobi gde su se vodili pregovori zavladala grobna tišina, utrčao je Zakerbergov ljubimac i skočio direktno u krilo suvlasnika “Vacapa”. Sklopljeno je prijateljstvo, a ubrzo je pao i poslovni dogovor.

Zakerberg je u razgovoru sa Lori Sigal za CNN otkrio detalje pregovora sa suosnivačem Janom Kumom i kako mu je pas pomogao u sklapanju posla.

“Mislim da je moj pas Zver bio to tajno oružje. Bila je napeta situacija i Jan je rekao da mora da razmisli o svemu”, prisetio se Zakerberg. U sobi je vladala grobna tišina, sve dok nije uskočio Zver. Neko vreme pas je zbunjeno stajao u sobi, da bi odjednom skočio i sklupčao se u Janovom krilu. Suosnivač “Vacapa” pomazio je psa, on se ušukao i tako je sklopljeno novo prijateljstvo.

Otopila se i atmosfera, pa je na kraju posao uspešno sklopljen. “Vacap” je prodat za neverovatnih 19 milijardi dolara. Zver je tako dobio status kralja porodice, a ima i svoju “Fejsbuk” stranicu. U oktobru 2016. godine Zakerberg je objavio sliku ćerke Maks s čupavim kućnim ljubicem, i potpisom da je njena prva reč bila “pas”.

Inače Zver je mađarski puli, ovčarski pas upečatljivog izgleda koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

POSTAVI ODGOVOR

Your email address will not be published.