Takia je 5 godina bila vezana za drvo, a danas uživa u toplom domu - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
spasen pas
Od petmagazine.rs - 02/11/2021

Takia je 5 godina bila vezana za drvo, a danas uživa u toplom domu

Pas koji je četiri godine bio vezan za lanac i prikovan za drvo uspeo je potpuno da se promeni u svom novom domu

Izvor: Index.hr  

Lora Sejmor spasila je, pre par godina, devetogodišnju američku akitu.

– Jedno jutro sam se vozila u školu i primetila psa privezanog za drvo. Bio je blatnjav, vezan za kratak lanac i srce mi se slomilo kad sam ga videla takvog, ispričala je za The Dodo. Pitala sem se da li ima hrane i šta pije. Kraj psa se nalazila samo činija puna kišnice.

Lora je pozvala u pomoć kontrolu životinja, ali nije bilo pomaka. Nadzorom je utvrđeno da vlasnici nemaju sredstava da se brinu o Takiji, kao i da je ne žele prepustiti nekome ko ima mogućnosti za to.

– Svraćala sam godinu dana otprilike tri do četiri puta nedeljno do psa. Nosila sam mu hranu i igračke. Bila je uzbuđena kad god bi me videla, dodala je.

Lora je otišla na letovanje, i kad se vratila, Takia je razvila gadnu upalu uha koja joj je počela izjedati meso. Srećom, nadzor životinja ovoga puta je vlasniku naredio da životinju mora da preda zbog nemara. I naravno, psa je udomila Lora.

Pas danas uživa u šetnjama i živi “punim plućima“.

– Bilo je uzbudljivo gledati je kako uživa u nekim običnim stvarima u kojima pre nije mogla. Sad je vodim u planinarenje i u šetnje. Izlazak dok je sneg padao bilo je nešto najuzbudljivije što sam ikad videla, ističe Lora. 

Takia ima preko 17 hiljada pratioca na Instagramu.

– Ja sam jedna sretna vlasnica, to vam mogu reći sa sigurnošću, poručila je Lora u jednoj nedavnoj objavi.

Related Posts