Savet: Šta kada pas pobegne tokom šetnje? - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
pobegao pas
Od petmagazine.rs - 29/08/2019

Savet: Šta kada pas pobegne tokom šetnje?

Bez obzira na to da li ih je odvukao neki zanimljiv miris ili su se uplašili – neki psi pobegnu iste sekunde kada s njih skrenete pogled. Stručnjaci savetuju da je u takvim trenucima najbolje da ostanete mirni i ne dozivate panično psa.

Autor: Hina; Izvor: N1; Foto: Shutterstock

Nemački stručnjaci upozoravaju da psi mogu da osete paniku u vašem glasu i uplašena životinja zbog toga može da se udalji umesto da se vrati kod vas.

Isto tako, umesto da trčite za životinjom najbolje je da ostanete na mestu, jer se psi često vrate kad nestane predmet njihovog interesovanja. Ako vlasnik počne da traži psa, a pas se vrati na mesto sa kojeg je krenuo i gde je poslednji put video vlasnika, tek onda može da počne da se plaši i stvarno se izgubi.

Pročitajte još: Ako pas pobegne – pevajte mu

Vlasnik bi u idealnim uslovima trebalo da potraži pomoć drugih, pa jedna osoba može da čeka na mestu sa kog je pas pobegao, a druga može da ga traži. Često se dešava da ljubimac nije daleko, ali da je uplašen zbog čega neće da izađe iz skloništa koje je pronašao.

Ako se posle nekog vremena životinja nije sama vratila treba postaviti poster sa fotografijom i opisom psa, kako na ulici tako i na društvenim mrežama koje su poslednjih godina dragocena pomoć u ovakvim slučajevima.