Pas u automobilu podstiče bezbedniju vožnju - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
voznja sa psom
Od petmagazine.rs - 07/05/2020

Pas u automobilu podstiče bezbedniju vožnju

Zanimljive rezultate pokazalo je nedavno istraživanje koje je sprovela marka automobila Seat. Naime, istraživanje je otkrilo kako vožnja sa psom u automobilu pomaže da se smanji stres tokom vožnje i podstakne sigurnije upravljanje vozilom.

Izvor: Index.hr/ljubimci; Foto: Shutterstock

Prema rezultatima, više od polovine vozača, njih oko 54%, vozi opreznije kad putuje sa svojim ljubimcem. Zanimljivo je i da mlađi vozači, njih čak 69% u dobi od 18 do 24 godine, kažu da voze pažljivije sa psom u autu.

Takođe, istraživanje je pokazalo da vožnja sa psom u automobilu smanjuje stres, a 35% vozača kazalo je da se oseća opuštenije ako je pas s njima u vozilu. Ipak, rezultati su pokazali i kako vlasnici pasa ne poznaju zakone putovanja sa psima u automobilu. Trećina ispitanih je rekla da nisu sigurni postoje li uopšte ikakva pravila, a 90% je kazalo da ne zna koja je maksimalna kazna za nepoštovanje zakona.

Iako je česta slika pasa u automobilima, vozači još uvek imaju mnogo da nauče o tome kako da njihovi ljubimci budu sigurni tokom vožnje i da pronađu udobne i sigurne dodatke kao što su sigurnosni pojas ili boks za automobil.