Majstori joge - zabavan način da se povežete sa ljubimcem - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
mačka
Od petmagazine.rs - 28/09/2020

Majstori joge – zabavan način da se povežete sa ljubimcem

Mačke su pravi majstori joge – to se vidi u načinu na koji se kreću i istežu, kako mogu biti razigrane u jednom trenutku i ​​totalno opuštene u sledećem

Piše: Petmagazine.rs

Joga sa životinjama je trend koji sve više dobija zamah i odmah da kažemo da možete mnogo toga korisnog da imate od vežbanja sa vašim cica-macama.

Joga sama po sebi može da vam pomogne da ojačate mišiće i poboljšate ravnotežu, kao i da sprečite pojavu anksioznosti. Zamislite samo kako održavate ravnotežu na prostirci i delite taj prostor sa mačkom, a uz sve to uzmite u obzir da su mace poznate po tome da pozitivno utiču na raspoloženje – to je sigurno drugi nivo joge.

Oni koji su već probali ovakav vid vežbanja otkrili su da je atmosfera među vežbačima opuštenija i pozitivnija. Joga može biti neverovatno lekovita, pa zašto ne biste iskombinovali dve stvari koje bi mogle imati pozitivan efekat na vaš život.

Mentalno i fizičko zdravlje

Pored fizičke aktivnosti, joga predstavlja i mentalnu vežbu. “Marjani mačka” ili položaj mačke višestruko poboljšava vaše zdravlje. Ova asana dobro utiče na psihu i emocije tako što umiruje misli i osećanja, donosi unutrašnju ravnotežu, pročišćava i budi čakre. Osnovna svrha položaja u jogi je otvaranje svih napetih i blokiranih područja tela i ispravljanje iskrivljenih struktura tela.

Joga položaj “mačka”

Sedite na pete sa blago razdvojenim kolenima. Odatle se oslonite na ruke, u položaju mačke, tako da su ruke i noge paralelne. Stopala i kolena su razdvojena u širini kukova, ruke u širini ramena. Glava je usmerena nadole, u nivou je sa leđima, tako da gledate u pod. Ovo je početni položaj.

Sa udahom blago savijajte glavu unazad i leđa nadole, kao da hoćete da stomakom dodirnete pod. Zadržite kratko dah u finalnom položaju. Sa izdahom savijajte glavu ka unutra, tako da bradom dodirnete grudni koš, a leđa idu uvis. Zadržite kratko dah. U oba položaja blago izvijajte karlicu. Ovu vežbu možete raditi uvek kada želite da zagrejete kičmu.

Napomena: Ako imate povredu vrata, držite glavu u neutralnom položaju. Ako imate povrede zgloba ili kolena, možete raditi sedeću ili ležeću verziju ove vežbe.

Povezivanje sa životinjama i prirodom
Joga je idealna prilika da se malo izmestite iz ubrzanog života i da uživate u miru sami sa sobom, a mačke vam mogu praviti društvo, nasmejati vas, a čak bi mogle imati i isceljujuće moći koje uključuju snižavanje krvnog pritiska i nivoa stresa.

Benefiti vežbe
Joga položaj “mačka” nežno masira kičmu, povećavajući njenu pokretljivost, isteže leđa i vrat, predstavlja sjajno zagrevanje pre treninga joge u kombinaciji sa pozom “krava”, jača mišiće na rukama i zglobovima i priprema ih za “psa koji gleda nadole”

Related Posts