Ruskinja usvojila risa - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 13/08/2020

Ruskinja usvojila risa

Ruskinja Anastasija Poznjak obožava životinje – ima osam pasa (šest haskija, jednog samojeda i jednog severnog inuitskog psa). 

Izvor: Index.hr
Foto: BoredPanda

Iako je oduvek želela mačku, osećala je da nije sigurno doneti jednu u dom koji je pun pasa. Ipak, odlučuje se za mačku s kojom bi se njeni psi slagali i nakon određenog vremena saznaje da u njenoj blizini postoji farma krzna na kojoj se uzgajaju risevi. Bunde od risovog krzna prilično su popularne u Rusiji.

Ubrzo je saznala da zakon dozvoljava da se odgaja mladunče risa.

“Usvojila sam sićušnog risa i nazvala sam ga Geralt. Iznenađujuće, psi su nam puno pomogli u brizi o Geraltu. Igrali se i brinuli o njemu”, ispričala je Anastasija za Bored Pandu. “Bio je to dug put, ali pružila sam mu svu ljubav i uspela sam da ga uspešno odgojim i ukrotim. On je nešto između mačke i psa. Kad je Geralt imao godinu dana, spasila sam još jednog risa – ženku. Dobila je ime Buločka, što na našem jeziku znači zec jer je tako slatka”, nastavila je.

Risovi inače vole samački život i Anastasija je mislila da se njene dve divlje mačke neće slagati, ali ubrzo, one su postale nerazdvojne. 

“Uživaju da budu jedno s drugim, čak i spavaju spojenih njuškica”, otkrila je Anastasija.