Novi broj - mačke - Pet Magazine
#29

Novi broj magazina “Mačka”

Novi broj vašeg omiljenog magazina “Mačka” u prodaji je od ponedeljka, 25. oktobra

 • Tema broja: ŠTA SMO MI ZA NJIH – OBIČAN KETERING, PRIJATELJ ILI NESPRETNA MAČKA
 • Internet: MAČKE VLADAJU “INSTAGRAMOM”
 • Ponašanje: ŠTA MOŽEMO DA NAUČIMO OD NJIH

Poruči časopis

299 RSD (troškovi poštarine nisu uračunati u cenu i iznose 205 RSD)

  Časopis će Vam biti dostavljen na kućnu adresu i plaćanje će biti pouzećem.

  Možete nas pronaći i na “Moj kiosk” i drugim bolje snabdevenim trafikama u vašem komšiluku kao i u supermarketima “Maksi”, “Idea”, “Aroma”, “Merkator”, “Dis” i “Aman”, “Gomex” i “Univerexport”.

  Na stranicama novog broja možete pronaći pregršt korisnih saveta i zanimljivih tekstova, od kojih izdvajamo:

  Geografija: Mace iz Amerike

  Američke rase mačaka su brojnije nego što mislite. Preko desetak rasa je nastalo širom Sjedinjenih Država, donoseći neke jedinstvene i lepe mačke. Neke rase razvijene u SAD -u rezultat su spontanih genetskih mutacija, dok su druge uzgajane u određene svrhe. Postoji 15 rasa koje dolaze iz Sjedinjenih Država, a mi vam u ovom broju predstavljamo prvih 7.

  Tema broja magazina “Mačka”

  Bezbroj je istraživanja o tome kakav je odnos psa prema čoveku, ali vrlo malo onih kakav prema nama ima mačka. Da li nas vidi kao drugu, glupu, veliku i nespretnu mačku, ili kao sasvim drugačiju vrstu? Šta od nas očekuje i koliko može da nam pruži? I kako mi uopšte sebe vidimo iz mačje perspektive? Možda bi najbliže određenje njihovog odnosa bilo: mačka je večiti tinejdžer – ćudljiva i ćutljiva, ne misli da ima bilo kakve obaveze, a računa na sva moguća prava

  mačka

  Šta možemo da naučimo od maca

  Jedna od najvažnijih lekcija je ona o ljubavi i razumevanju. Nikada nismo dovoljno svesni toga da nas životinje iz našeg okruženja veoma dobro razumeju ali da mi nismo svesni ili nismo dovoljno sposobni da razumemo njih. Ovo se pogotovu odnosi na kućne ljubimce koji su svakodnevno sa nama deleći naš životni prostor i sve ono što se oko nas događa. I u fizičkom i u psihološkom smislu.

  leži
  NOVI BROJ
  Ostale zanimljive teme iz novog broja
  Jesenje muke

  Dolazi do zahlađenja i danju ali posebno noću, to utiče i na indoor mačke ali još veći uticaj ima na mačke koje žive napolju ili makar provode neki deo dana u spoljnjoj sredini.

  Rešenje za bolni stomak

  Zatvor kod mačaka je česta pojava koja može da im prouzrokuje brojne patnje, a što duže traje veća je opasnost za zdravlje. Rešavanje problema treba da bude na individualnom nivou, svaka mačke sa svojim promenjenim ponašanjem treba da bude posebno posmatrana.

  srecna macka
  Zašto se kriju

  Bilo da se nalazi u ormaru ili ispod vašeg kreveta, jedno je sigurno: mačke vole da se kriju. Skrivanje nije samo za uplašene mačke; čak i najhrabrije to rade. Ovo ponašanje može izgledati čudno, ali postoje dobri razlozi zašto vole da se kriju.