Novi broj - pas - Pet Magazine
#62

Novi broj magazina “Pas”

Novi broj vašeg omiljenog magazina “Pas” u prodaji je od ponedeljka, 28. marta, 2022.

 • TEMA BROJA – Sa političarima do zvezda, pa u blato
 • INSTAGRAM –  Život iz snova
 • INTERVJU – Pavle Jerinić

Poruči časopis

299 RSD (troškovi poštarine nisu uračunati u cenu i iznose 205 RSD)

  Časopis će Vam biti dostavljen na kućnu adresu i plaćanje će biti pouzećem.

  Na stranicama novog broja možete pronaći pregršt korisnih saveta i zanimljivih tekstova, od kojih izdvajamo:

  GEOGRAFIJA: Najstarije i najređe rase iz Kine

  Iako psi simbolizuju starateljstvo u kineskoj kulturi, nisu uvek bili prihvaćeni (ili dozvoljeni) kao kućni ljubimci. Oko 1300-ih, posedovanje psa bilo je način proglašenja visokog statusa. Pekinezer je bio posebno popularan među bogatim porodicama 1600-ih. Ali, stvari su se okrenule i posedovanje psa kućnog ljubimca smatrano je rasipanjem resursa.

  TEMA BROJA: Sa političarima do zvezda, pa u blato

  TEMA broja nam donosi zanimljivu priču o tome kako se lome koplja preko leđa naših ljubimaca u globalnim sukobima, ali i lokalnim političkim kampanjama

  Jedna od najbizarnijih vesti odjeknula je ubrzo po izbijanju rusko-ukrajinskog sukoba, kada su mačkama, čiji su vlasnici Rusi ili se uzgajaju u Rusiji, zabranjena učešća na izložbama i takmičenjima Međunarodne federacije uzgajivača mačaka. Kako je rečeno, one ne mogu ni da se registruju u knjizi pedigrea te organizacije. Mnogi su se odmah zapitali šta će biti sa ruskim psima.

  Zanimljivost: Znam s kim si bio

  Da li ste se ikada zapitali šta se zaista dešava sa vašim psom kada se vratite iz kuće prijatelja, koji takođe ima pse, a vaš krzneni prijatelj počne da vas njuši kao lud?

  NOVI BROJ
  Ostale zanimljive teme iz novog broja
  Bezbedan dom za novog člana

  Ako je prošlo neko vreme od kada ste imali štene u stanu, pretpostavljamo da ste mogli da  zaboravite da novi član može itekako da napravi veliku štetu sa svojim mlečnim zubima, a o tome da mogu da povuku stvari sa stola i drugih mesta za koje mislimo da su bezbedni, i da ne pričamo. Ali, evo prilike da se brzo svega setite.

  lagoto
  Faze u odrastanju

  Kao i kod beba, štenci prolaze kroz različite periode razvoja dok odrastaju. Razumevanje ovih ključnih faza može vam pomoći da se bolje pripremite i brinete o svom novom najboljem prijatelju kako biste joj pomogli da izraste u dobro prilagođenog, zdravog psa. Šta možete očekivati dok vaše štene raste?

  Psi kao terapeuti

  Da li ste znali da je Sigmund Frojd, začetnik psihoanalize, imao asistenta u svojoj kancelariji tokom seansi, i to ni manje, ni više, nego psa – ženku čau-čau, po imenu Jofi, čije ime na hebrejskom znači „Lepa“