Najmanje rase pasa na svetu su idealne za život u stanu - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
pas u torbi
Od petmagazine.rs - 09/10/2020

Najmanje rase pasa na svetu su idealne za život u stanu

Psi niskog rasta idealan su izbor za porodice koje žive u stanu, osim što će se odlično uklopiti u prostor, možete ih nositi svuda sa sobom

Izvor: Index.hr

Ove rase pasa se odlično slažu s decom, uglavnom su mirne naravi, ali, baš kao i svi psi, zahtevaju puno brige i ljubavi.

Ovih pet rasa smatra se najmanjima i najprikladnijima za život u manjim domovima:

Pomeranac

Pomeranci su jako umiljati, ali povremeno umeju da budu i naporni. Dobro se slažu s decom, veoma su odani i zaštitnički nastrojeni. Teže četiri kilograma i imaju meku, bujnu dlaku.

Čivava

Čivave se smatraju najmanjim psima na svetu, te su često ljubimci imućnih vlasnika. Poput pomeranaca, ovi psi su odani i zaštitnički nastrojeni, ali imaju specifičan karakter pa puno laju. Teže između 0,5 i 2,5 kilograma.

Mops

Ovaj pas, pomalo smešnog izgleda, neizmerno je harizmatičan i simpatičan te je izrazito prijateljski raspoložen. Iako ima mišićavo telo, niskog je rasta, a upravo to ga čini jedinstvenim. Zbog spljoštene njuške teže diše pa tokom noći ume da hrče, što može smetati onima koji imaju problema sa spavanjem.

Pudlica

Pudlice dolaze u više različitih boja, a njihovi vlasnici ih zbog dlake često friziraju i stiliziraju. Jako su poslušn i verni svom vlasniku.

Jorkširski terijer

Ova rasa lako se uklapa u svako domaćinstvo. Odlični su čuvari te su pouzdani i brižni. Teže do 3,2 kilograma i zahtevaju mnogo šetnje i aktivnosti.

Related Posts