LENKU UJEO POSKOK DOK JE BRANILA GAZDARICU - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od Biljana Stjelja - 29/07/2021

LENKU UJEO POSKOK DOK JE BRANILA GAZDARICU

Da bi pas i život dao za svog vlasnika potvrđuje i priča o prelepoj i hrabroj Lenki, psu rase malinoa, koja je ovih dana napunila stupce vesti gotovo svih dnevnih novina.

Iza naslova „Lenka spasila gazdaricu od ujeda poskoka“ stoji Boban Pribanović, glavni i odgovorni urednik Nezavisnih Narodnih Novina Rasinskog Okruga, koji je razgovarao sa porodicom Džamić, srećnim i ponosnim vlasnicima Lenke, iz sela Gornja Velika Vrbnica kod Aleksandrovca.

Dok su Džamići branili maline na svom posedu u žbunu je stajao sklupčan poprilično veliki poskok kog Slađana nije primetila. Odjednom se pas isprečio, tik ispred Slađane i počeo da reži na zmiju. Zmija je Lenku odmah ujela za vilicu, ali hrabra Lenka nije posustajala kako bi spasila svoju gazdaricu. Slađanin suprug Goran pritrčao je i oterao zmiju u žbunje dok je Lenka sve vreme lajala i režala.

Kako objašnjavaju Džamići, posle samo pola sata Lenkina vilica je sasvim otekla, pojavila se drhtavica i temperatura. Svoju ljubimicu hitno su prevezli u Veterinarsku stanicu u Aleksandrovac gde je primila serum i injekcije protiv bolova. Posle dva dana, otok se povukao i Leka je ponovo stala na svoje noge da suvereno brani svoj posed i čuva svoje vlasnike.

Pribanović, koji je otkrio ovu vest, podseća da Lenka, inače, učestvuje u svim poslovima koje Džamići obavljaju, kao i da ih odano prati i na njivi, u voćnjaku ili pri skupljanju plodova po livadama i šumama.

Lenka na putu ka vetrinaru, sa vilicom otečenom od ujeda poskoka

Koliko je Lenka nežna i osećajna govori i njen nedavni postupak, i to u istom ovom malinjaku gde je ratovala sa poskokom. Lenka je tamo pronašla dva mala divlja zeca koja je čuvala čitav dan. Zečevi su nahranjeni i vraćeni u njihovo prirodno stanište.