Štene na poklon Putinu (FOTO, VIDEO)

2129
Foto: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić tokom jučerašnje posete predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu poklonio mu je štene šarplaninca po imenu Paša.

Foto: Tanjug, Video: Ruptly

Reč je o tromesečnom mužjaku ove rase, koja poreklo vodi sa Šar-planine. Ime šteneta u leglu je Paša, a tata mu je Boža, međutim Vučić nije insistirao da se pas tako zove već će ostaviti Putinu da mu da ime kakvo želi.

Foto: Tanjug

Prema izvorima iz Predsedništva Srbije, štene ima pedigre koji vodi sedam generacija unazad. Reč je o našoj najstarijoj autohtonoj rasi, a zna se da predsednik Putin upravo takve rase voli.

Tako je i naš predsednik nastavio praksu drugih svetskih lidera koji su Vladimiru Putinu darivali štence kao poklon. Da podsetimo, kada je pre nekoliko godina ruski predsednik bio u poseti Bugarskoj, od premijera Bojka Borisova na poklon je dobio štene bugarskog ovčara po imenu Bafi, od premijera Japana 2012. na poklon je dobio psa rase akita koji je dobio ime Jume, a od turkmenistanskog kolege Gurbangulua Berdimukhamedova dobio je štene alabaja, kog je nazvao Verni .

Paša je četvrti mezimac ruskog predsednika. Pogledajte kako je izgledalo njihovo jučerašnje upoznavanje:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here