Napuljski mastif: Neustrašivi zaštitnik - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
napuljski mastif
Od petmagazine.rs - 02/09/2019

Napuljski mastif: Neustrašivi zaštitnik

Napuljski mastif je neustrašiv pas, ekstremno zaštitnički nastrojen prema svojoj porodici. Izuzetno retko laje, a provalnike i sve za koje oseća da ugrožavaju njegovu porodicu napada bez najave i upozorenja

Piše: Petmagazine.rs

Ovo je pas s koga je nemoguće odvojiti pogled. Masivna pojava, krupna glava i udovi, debeli nabori kože na vratu i plećkama daju mu upečatljiv i pomalo nestvaran izgled.

Veruje se da istorija ovog giganta seže u antička vremena i da je nastao kao rimski pas za borbe i rat. Izvesno je da se slični psi uzgajaju u delovima Italije već dve hiljade godina.

napuljski mastif

Početkom dvadesetog veka broj im je naglo opao, ali u poslednje vreme su sve popularniji, pre svega zbog neobičnog izgleda.

Važe za veoma tvrdoglave pse koje je veoma važno socijalizovati odmalena kako bi se uklopili u porodicu. Tim pre što je reč o veoma snažnom psu koji može biti opasan ako nije dobro vaspitan. Napuljski mastif je neustrašiv pas, ekstremno zaštitnički nastrojen prema svojoj porodici. Izuzetno retko laje, a provalnike i sve za koje oseća da ugrožavaju njegovu porodicu napada bez najave i upozorenja.

Može da podnese izuzetno veliki stepen bola zbog svoje istorije psa za borbe. Zato je važno redovno ga voditi kod veterinara i proveravati mu zdravlje jer gotovo nikad neće pokazati da mu nešto fali, niti će se drugačije ponašati kad je bolestan.

Related Posts