Napuljski mastif: Neustrašivi zaštitnik - Pet Magazine
napuljski mastif
Od petmagazine.rs - 02/09/2019

Napuljski mastif: Neustrašivi zaštitnik

Napuljski mastif je neustrašiv pas, ekstremno zaštitnički nastrojen prema svojoj porodici. Izuzetno retko laje, a provalnike i sve za koje oseća da ugrožavaju njegovu porodicu napada bez najave i upozorenja

Piše: Petmagazine.rs

Ovo je pas s koga je nemoguće odvojiti pogled. Masivna pojava, krupna glava i udovi, debeli nabori kože na vratu i plećkama daju mu upečatljiv i pomalo nestvaran izgled.

Veruje se da istorija ovog giganta seže u antička vremena i da je nastao kao rimski pas za borbe i rat. Izvesno je da se slični psi uzgajaju u delovima Italije već dve hiljade godina.

napuljski mastif

Početkom dvadesetog veka broj im je naglo opao, ali u poslednje vreme su sve popularniji, pre svega zbog neobičnog izgleda.

Važe za veoma tvrdoglave pse koje je veoma važno socijalizovati odmalena kako bi se uklopili u porodicu. Tim pre što je reč o veoma snažnom psu koji može biti opasan ako nije dobro vaspitan. Napuljski mastif je neustrašiv pas, ekstremno zaštitnički nastrojen prema svojoj porodici. Izuzetno retko laje, a provalnike i sve za koje oseća da ugrožavaju njegovu porodicu napada bez najave i upozorenja.

Može da podnese izuzetno veliki stepen bola zbog svoje istorije psa za borbe. Zato je važno redovno ga voditi kod veterinara i proveravati mu zdravlje jer gotovo nikad neće pokazati da mu nešto fali, niti će se drugačije ponašati kad je bolestan.

Related Posts

POSTAVI ODGOVOR

Your email address will not be published. Required fields are marked *