Higijena: Bez prašine i bez mirisa - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
posip za macke
Od petmagazine.rs - 01/07/2020

Higijena: Bez prašine i bez mirisa

Mace, kao velike čistunice, zahtevaju da njihova posuda sa posipom bude ugodno i prijatno mesto.

Tekst: magazin „Mačka“; Foto: Shutterstock, promo

Kada je higijena u pitanju, mačke često imaju visoke standarde. Srećne su kada je sve u kući ugodno i čisto. Zbog toga se već duže od 25 godina CATSAN® brine da proizvodi za higijenu mačaka budu u skladu sa njhovim potrebama.

Posuda sa posipom za mačke

Prvo iskustvo koje mačići imaju sa posudom za posip utiče na njihov ceo život. Posip sa mnogo prašine ili neprijatan osećaj na šapama podjednako su uznemirujući kao i nebezbedno mesto na kome se posuda nalazi ili neprijatan miris posipa.

Obezbeđivanje higijenskog i ugodnog okruženja od samog početka omogućiće mački da ostane verna svojoj prirodi, odnosno potrebi da bude čista i uredna.

Velika moć upijanja posipa

CATSAN® Ultra plus  grudvajućiposipza mačke upija i ne dozvoljava širenje neprijatnih mirisa. CATSAN® Ultra plus posip je bez prašine i bez mirisa. Dolazi u pakovanju od 10 l.

CATSAN® Ultra plus sastoji se od veoma finih, izuzetno upijajućih granula gline. Granule brzo apsorbuju tečnost i formiraju male, čvrste grudve koje se mogu lako ukloniti svakog dana. U posudi će ostati samo čist i suv posip. To je razlog zašto ovaj proizvod pruža znatno trajniju kontrolu mirisa od klasičnog posipa za mačke. Formiranje i uklanjanje grudvica podrazumeva i ređe menjanje celokupnog posipa, odnosno posip će trajati duže.

catsan posip za macke
Mačke vole čistoću i svežinu i zato mačke vole CATSAN®

Posip za mačku

Napunite suvu posudu za posip posipom CATSAN® do dubine od najmanje pet centimetara. Svakog dana uklanjajte grudvice, a celokupan posip menjajte posle otprilike dve nedelje.

Savet: Ako imate podno grejanje, obavezno stavite izolacioni materijal ispod posude za posip. To će pomoći da se spreči širenje mirisa koji se mogu razviti prilikom zagrevanja tečnosti zadržane u granulama.

Čuvanje i odlaganje posipa

Proizvod je potrebno čuvati na suvom mestu. Ne sme se bacati u toalet, najbolje je baciti ga u kontejner za biološki otpad ukoliko je to moguće. Uz upotrebu CATSAN® posipa vašoj mački obezbeđujete posudu s posipom koja je uvek čista i higijenska.