Želite da postanete profesionalni hendler ili siter? - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
šetač pasa
Od petmagazine.rs - 28/08/2020

Želite da postanete profesionalni hendler ili siter?


Počinje Velika škola kinologije!

Ako želite da učite o psima, i da dobijete stručna znanja i veštine u radu sa psima, onda je ovo škola za vas!

Kinološka akademija je pored osnovnih kurseva (kurs iz osnova kinologije, kurs za profesionalne šetače i pet sitere, kurs za izlagače i kurs iz osnova anatomije i eksterijera), pokrenula i novi napredni kurs pod nazivom Velika škola kinologije.

Predavanja na ovom kursu počinju 1. septembra, dok na ostalim osnovnim kursevima od 1. oktobra. Kurs Velika škola kinologije se sastoji iz više modula sa različitim nastavnim jedinicama.      

– Svaki od modula se može upisati i završiti nezavisno jedan o drugog ili kombinovati više modula, kao i upisati ceo kurs sa svim modulima – objašnjavaju u Akademiji

i dodaju: Kurs Velika škola kinologije, kao i sve teme koje se predaju na ostalim kursevima, su akreditovani od strane Zavoda za obrazovanje i vaspitanje Republike Srbije kao stručni skup i program stalnog stručnog usavršavanja pod kodom 503.

U sklopu Akademije postoji više različitih kurseva. Njih mogu pohađati svi zainteresovani, koji imaju želju da se profesionalno i stručno bave kinologijom i psima. Obrazovanjem kroz kurseve polaznici dobijaju prvenstveno teoretska znanja ali i praktične veštine.

– Sve svoje kurseve i programe edukacije zasnivamo na najnovijim naučnim i stručnim saznanjima iz oblasti kinologije. Na ovaj način trudimo se da poboljšamo i podignemo nivo stručnih i profesionalnih kompeticija osoba koje se bave kinologijom – kažu u Akademiji.

Kinološka akademija je nevladina, stručna organizacija osnovana 2013. godine. Primarni zadatak je edukacija stručnih lica u kinologiji, organizovanjem kurseva, edukativnih programa, seminara, radionica i stručnih skupova iz različitih oblasti ove naučne discipline.

kinološka akademija

Predavanja počinju 1. septembra