Zašto nas prate u toalet? - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
smesan pas
Od Dijana Đukić - 10/04/2019

Zašto nas prate u toalet?

Psi ponekad znaju da budu poprilično čudni, a jedna od najčudnijih stvari koje čine je praćenje vlasnika u toalet. Nekada se čini da ne možemo da mrdnemo, a da to čupavo stvorenje ne ide za nama u stopu.

Izvor: Index.hr/ljubimci, Foto: Shutterstock

Jeste li se ikada zapitali zbog čega to rade? Postoji nekoliko razloga.

*Prvi razlog je dosta jednostavan. Moglo bi se reći da za njih pojam privatnosti ne postoji, ili ga bar oni ne smatraju bitnim. Vlasnici svoje pse često gledaju kako obavljaju nuždu u šetnji, a oni vam na ovaj način samo “vraćaju uslugu”.

*Drugi razlog je činjenica da ste vi deo njegovog čopora. Životinje su često teritorijalne i puno toga obavljaju u grupi. Čuvaju jedni druge, pogotovo kad je član njihovog čopora u “ranjivoj situaciji”, kao što je, na primer, obavljanje nužde. Dakle, psi vas žele zaštititi jer vas vole.

*Treći razlog je sigurno znatiželja. “Šta se krije u onoj čudnoj prostoriji koju otvaraju samo nekoliko puta dnevno? Čime se bave dok su u njoj?” samo su neka od pitanja koja vašim psima prolaze kroz glavu. Kupatilo i WC smatraju delom svoje teritorije i žele pristup tom delu kuće ili stana.

*Četvrti razlog je možda najslađi – falite im! Možda ste celi dan bili na poslu, u kupovini, u gostima ili na putu pa vas vaš ljubimac dugo nije video i proveo kvalitetno vreme s vama. Psi su deo naših života, ali mi smo psima ceo njihov život.