Zašto je zlatni retriver savršen porodičan pas - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
retriver
Od petmagazine.rs - 14/10/2021

Zašto je zlatni retriver savršen porodičan pas

Zlatni retriveri jedna su od najpopularnijih rasa pasa na svetu – i to s razlogom!

Izvor: Stil.rs

Oni su bistri, brzo uče, beskrajno su verni, razigrani, dobroćudni, poslušni, itd. Ovaj spisak bi mogao da ide u nedogled, kada je ova predivna rasa u pitanju. Odlična narav, druželjubivost i spremnost za igru – čine retrivere omiljenim, a ova rasa ima i nekoliko specifičnih karakteristika koje će prepoznati svaki vlasnik ovog psa.

Potpuno je jasno zašto nose ime retriver

Bilo da je reč o loptici, štapu, plastičnoj flaši koju je pronašao ili “selidbi” sa svojom prostirkom, ovaj pas je uvek spreman da nešto donese, bilo da vam je potrebno ili ne. On će uvek smatrati da je bolje da, ipak, donese!

Deljenje

Kada imate zlatnog retrivera, morate biti spremni da ga “delite” sa drugima.

Večito štene

Imati zlatnog retrivera je kao da imate uvek štene u kući, bez obzira na starost. Oni su uvek spremni da se igraju i glupiraju. Uz to, veoma su zabavni i beskrajno simpatični.

Voli zagrljaje

Zlatni retriveri uživaju da se grle sa svojim vlasnicima. Maženje je uvek dobrodošlo, a ako imate bebu i decu u kući, nije problem ni da odmore naslanjajući se na njega, služeći kao “jastuk” za vašeg mališana.

Uvek dobar pas

Retriver vas neće razočarati, jer je reč zaista o prijateljskoj rasi punoj ljubavi i razumevanja, a uz to i vrlo pametnoj rasi, koja uči neverovatnom brzinom i sa velikom lakoćom.

Related Posts