Vlasnici otkazuju planove da bi se družili sa ljubimcima - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
pas na kauču
Od petmagazine.rs - 30/09/2020

Vlasnici otkazuju planove da bi se družili sa ljubimcima

Novo istraživanje kompanije Wisdom Health Genetics otkrilo je koliko kućni ljubimci doista znače ljudima

Izvor:  Index.rs

Kompanija Health Genetics objavila je rezultate istraživanja koje su sproveli među 13 hiljada vlasnika kućnih ljubimaca koje je pokazalo da 72 % vlasnika pasa i 32 % vlasnika mačaka otkazuju svoje planove kako bi proveli kvalitetno vreme s njima.

Čak 64 % ispitanika kaže da svog psa ili mačku smatra detetom ili ravnopravnim članom porodice, a 17 % priznaje da njihovi ljubimci imaju profile na društvenim mrežama. Takođe se potvrdilo da kućni ljubimci imaju pozitivan uticaj na mentalno zdravlje jer 99 % vlasnika pasa i 96 % vlasnika mačaka priznaje da se osećaju bolje kad provode vreme sa njima.

– U poslednjih deset godina kućni ljubimci su neverovatno evoluirali način života. Sada imaju središnju ulogu u našem životu – popravljaju mentalno zdravlje, posebno u ova jedinstvena vremena kad s nama čak dele i krevete, rekla je Audrey Yoo, direktorica kompanije Wisdom Health Genetics.

Ne treba zaboraviti da se ta ogromna količina ljubavi koju imamo prema ljubimcima ponekad može obiti o glavu. Naime, nedavno provedeno istraživanje otkrilo je da su ljubimci danas skloniji alergijama jer su ih ljudi previše razmazili.

Related Posts