Velika Britanija: Bolnica prvi put dozvolila psu da prisustvuje porođaju svoje vlasnice - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine - 23/07/2023

Velika Britanija: Bolnica prvi put dozvolila psu da prisustvuje porođaju svoje vlasnice

Bolnica u britanskom Milton Keynesu postala je prva koja je dozvolila jednoj vlasnici da pas bude uz nju na porođaju. Stafordski bul terijer pomogao je svojoj vlasnici Ejmi Tompkins tokom porođaja u Univerzitetskoj bolnici Milton Keynes, piše BBC.

piše: Djole dog

Ejmi Tompkins, koja ima autizam i anksioznost, rekla je: „Ne bih izašla iz kuće mesecima, čak ni da odem u radnju ili kod doktora”. Dvogodišnja Bel je bila sa gospođom Tompkins u kolima hitne pomoći, na intenzivnoj nezi i na porođajnom odeljenju nakon carskog reza.

Babica je predložila da Bel treba pustiti na odeljenje nakon što je videla koliko je pas bio koristan za njenog vlasnika tokom trudnoće. Gospođa Tompkins je rekla za BBC Three Counties Radio da je Bel morala da prođe procenu rizika pre nego što joj se odobri pristup porodilištu.

Dvogodišnja Bel bila je s njom u kolima hitne pomoći, potom na odeljenju intenzivne nege, kao i na odeljenju gde je smeštena nakon carskog reza. Naravno, morala je prvo proći procenu – provereno je ostaje li smirena kad su oko nje gužva i buka, a onda i kako reaguje na to što joj je vlasnica u bolovima. Pošto je ljubimica dokazala da je veoma smirena, dezinfikovali su je i pustili u bolnicu.

“Bilo nam je jasno koliko je važno omogućiti Bel da bude uz gospođu Tomkins tokom njenog boravka u porodilištu kako bi joj pružila utehu i podršku. Prepoznali smo koliko je to bilo važno za gospođu Tomkins. Želimo njoj i njenoj porodici sve najbolje u budućnosti”, istakla je Melisa Davis, glavna babica u odeljenju u  bolnici Milton Keynes.

Izvor fotografije: Amee Tompkins.