Uskoro u bioskopima: Umetnost vožnje po kiši (trejler) - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 25/07/2019

Uskoro u bioskopima: Umetnost vožnje po kiši (trejler)

Ovo je priča o psu koji je pokazao svetu kako biti čovek

Tekst i foto: MCF MegaComFilm

U filmu „Umetnost vožnje po kiši”, koji premijerno stiže u domaće bioskope 28. avgusta, u glavnoj ulozi našao se pas koji tumači lik Enca. Reč je o zlatnom retriveru kome je, specijalno za ovu priliku, glas pozajmio Kevin Kostner.

THE ART OF RACING IN THE RAIN

Bestseler

„Umetnost vožnje po kiši” je priča zasnovana na istoimenom bestseleru Garta Stajna koja prati život strastvenog vozača Formule 1 u usponu Denija (Majlo Ventimilja), ljubavi njegovog života – Iv (Amanda Sajfred), njihove ćerke Zoi (Rajan Kira Armstrong) i Denijevog najboljeg prijatelja, psa Enca. Ono što ovaj film izdvaja od ostalih jeste upravo to što priču pripoveda duhoviti, filozofski nastrojeni pas, koji će nam na smešan i spiritualan način otkriti svakodnevne radosti, male mudrosti, stubove života, ali i način na koji bi trebalo da prihvatimo i prevaziđemo strahove i prepreke.

Iz psećeg ugla

Reč „trka” u ovom filmu predstavlja metaforu, a Deni i Enco prilagodiće pouke sa staze i primeniti ih na svakodnevni život. Rođenje deteta, problemi sa porodicom, venčanje i ostale situacije iz svakodnevnog života, prikazane sa tačke gledišta jednog psa, učiniće svaki trenutak potpuno drugačijim i originalnim.

THE ART OF RACING IN THE RAIN

Psi u filmu

Pored Kevina Kostnera, u oživljavanju lika Enca učestvovala su dva psa – dvogodišnji zlatni retriver Parker i osmogodišnji Batler. Parkera, koji igra Enca kao mlađeg psa, opisuje mirnije ponašanje i uživanje u životu. S druge strane, imamo Batlera, koji igra Enca u zrelijim godinama i okarakterisan je kao najenergičniji, najrazigraniji i najblesaviji pas ikada. Oba psa su napuštena i došla su upravo iz azila za pse. En Miler, trener i koordinator za životinje na filmu „Umetnost vožnje po kiši”, pronašla ih je i smatra da je Batler završio u azilu jer su ga smatrali problematičnim zato što je hiperaktivan i veseo pas, dok je Parkerova koža bila u katastrofalnom stanju, što njegov prethodni vlasnik nije mogao da podnese. U prikazivanju Enca, Parkeru i Batleru pomogla su još tri retrivera sa manjim ulogama – Orbit, Solar i devet nedelja star Savjer, koji je igrao bebu Enca.

THE ART OF RACING IN THE RAIN

Film „Umetnost vožnje po kiši” naći će se na repertoarima svih bioskopa u Srbiji, od 29. avgusta. Pogledajte trejler: