U prodaji je novi broj magazina "Pas" sa dva poklona za čitaoce - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
magazin pas
Od petmagazine.rs - 27/01/2020

U prodaji je novi broj magazina “Pas” sa dva poklona za čitaoce

U novom broju vašeg omiljenog magazina “Pas” naša redakcija rešila je da vas obraduje kalendarom za 2020. godinu i specijalnim dodatkom o zdravlju na dodatnih 16 strana!

U dodatku “Zdravlje” vas očekuje tekst o parazitu Toxocara canis, odnosno o psećoj glisti koja je na našem podneblju veoma čest parazit, i koji najčešće napada štence, ali na njega nisu imuni ni odrasli psi. Posebno je opasno to što se bolest može preneti i na ljude. Dr vet. med. Vladimir Terzin piše o tome kako bol može promeniti ponašanje vašeg mezimca i izazvati čak i agresivno ponašanje, dok se dr vet. med. Klara Ćurčin pozabavila temom najčešćih benignih i zloćudnih tumora kod pasa. Veterinarka Ana Vukićević otkriva koja su to najčešća oboljenja ušiju među psima, dok nam veterinar Srđan Obradović piše o jednoj od svojih omiljenih tema, i oblasti u kojoj neretko ima najviše posla, a to su – porođaji kuja. Iz veterinarske ambulante GUTA imamo tekst o gastritisu koji neretko muči naše ljubimce, a veterinarka Tamara Stanojević, koja je u našem magazinu zadužena za teme o ishrani, otkriva nam koja je to hrana dragocena za mozak i vijuge.

Donosimo vam i veoma interesantnu priču o tome kako Amerikanci žele da pitbulu promene ime u pibls, u nadi da će “mekše” ima doprineti tome da se razveju predrasude prema ovoj rasi i da će ljudi uvideti da su oni zapravo najbolji drugari mališana i izvrsni porodični psi.

Na stranicama novog broja saznajte i koje su to rase u Srbiji bile najpopularnije u 2019. godini, a upoznajte i mezimca Lakija popularnog glumca serije “Vojna akademija Đorđa Stojkovića koji nas je ugostio u svom domu.

Donosimo vam i savete o pravilnoj socijalizaciji štenaca, kao i stav stručnjaka o tome da li bi trebalo dozvoliti ljubimcima da nas ljube (ližu po licu).

Dajemo vam i predloge koje to ukusne i zdrave obroke možete ove zime pripremati svojim ljubimcima, i upoznajemo vas sa šestim najpopularnijim psom u Srbiji – nemačkim lovačkim terijerom.

Potražite novi broj na kioscima u komšiluku (sa dodatnih 16 strana) i javite nam utiske! Vaš magazin “Pas”.

magazin pas