Skemp je najružniji pas na svetu - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 25/06/2019

Skemp je najružniji pas na svetu

Iako smo navikli da se na takmičenjima pasa biraju najlepši, na ovom popularnom nadmetanju u Kaliforniji svake godine sudije izaberu najružnijeg psa. I ovo nikako nije ponižavanje, već naprotiv. Cilj je svetu obznaniti da iako možda nisu prijatnog izgleda, sve ove kuce su jednako divni i privrženi ljubimci.

Izvor: CNN, Photo credit: World’s ugliest dog contest

Za titulu i pehar nadmetalo se 19 pasa, a trofej je pripao malenom Skempu (Scamp the Tramp) zahvaljujući njegovoj urnebesnoj frizuri koju kako su rekle sudije “nijedan balzam niti šampon mogu da ukrote”. A mora se spomenuti i njegov dugački jezik koji mu gotovo uvek viri iz usta.

Skempova vlasnica Ivon Morones rekla je da je ovog psića udomila u poslednjem trenutku iz jednog prihvatilišta u Los Anđelesu. Pretila mu je eutanazija jer mesecima niko nije želeo da ga udomi.

On je već sedam godina terapeutski pas koji svakog dana uveseljava seniore u jednom domu za starije osobe u Los Anđelesu. I naravno da nikome nije ružan, već njegov šašav izgled samo doprinosi da se bake i deke koje posećuje još više smeju kada ga ugledaju. Takođe, Skemp jednom nedeljno pravi društvo i mališanima koji su prvi razred osnovne škole i pažljivo ih sluša dok uče da čitaju.

Osim trofeja, Skemp je osvojio i novčanu nagradu u iznosu od 1.500 dolara, koju je njegova vlasnica darivala u humanitarne svrhe.

Drugo mesto na ovom izboru pripalo je psu po imenu Vajld Tang (Wild Thang), trogodišnjem pekinezeru sa urnebesnom frizurom i degeneracijom vilice zbog koje mu jezik uvek visi sa strane.

Treće mesto osvojio je maleni Tostito kojem zbog teškog života na ulici sa koje je spasen nedostaju svi zubi i donja vilica.

Svi ovi, za nas prelepi psi, još jednom su pokazali da nije sve u izgledu, već u ljubavi i prijateljstvu koje pružaju svojim vlasnicima.