Roki, pas koji je voleo Šabana - Pet Magazine
Od petmagazine.rs - 20/02/2019

Roki, pas koji je voleo Šabana

Porodica i prijatelji stradalog Šabana Šaulića još se ne mire sa vešću da su ga zauvek izgubili, a tuga provejava i među brojnim poštovaocima muzike ovog, kako ga mnogi oslovljavaju već decenijama, kralja narodne muzike. Ipak, među njima je i još jedna duša koja je ostala bez svog vernog druga. Zove se Roki. Reč je o omalenom, razigranom psu mešancu. 

Tekst: Biljana Stjelja za petmagazine.rs, Foto: Z. Sinko

Reporteri mnogih novina pošli su ovih dana u Krčedin, mesto u kom je pokojni pevač često provodio svoje slobodno vreme. U ovom selu podno Fruške gore, Šaban je odlazio da peca, tihuje, da se osami, kad god mu je to vreme dopuštalo. Društvo mu je tu, u vikendici, pravio Roki. Zajedno su provodili dane, odlazili u čamac, delili ribu…

Roki ne zna šta se desilo. Vidi neku gužvu i gomilu ljudi koji ga ovih dana obilaze. Nikoga ne poznaje.

Deluje kao da čeka. Svog druga. I svako malo se zatrči na vodu i zagleda u daljinu. Čamac sa Šabanom ovoga puta neće doći. 

2 komentara

  1. Tuga za psa,ali on ne moze nista da pita.Cekace i cekace ako, ostane sam ?Zato ga udomite ili neka ga porodica odvede da je uz njih ,bice lakse tuznoj dusi ? Osetice da nije napusten,pomozite vernom prijatelju ,jer njegovog Sabana sada vise nema.!

  2. Pingback: Ne Roki, ovog puta čamac sa tvojim prijateljem Šabanom neće doći...

POSTAVI ODGOVOR

Your email address will not be published.