Psi rekorderi - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
pas
Od petmagazine.rs - 02/08/2021

Psi rekorderi

Svaki pas ima neku specifičnu karakteristiku po kojoj se razlikuje od ostalih * Neki psi su zbog svojih specifičnih karakteristika upisani i u Ginisovu knjigu rekorda, a mi smo izdvojili najzanimljivije među njima

Piše: petmagazine.rs

Psi su neverovatna stvorenja, odani, inteligentni, zaštitnički nastrojeni prema svojim ljudima – i to su osobine koje krase svakog psa, međutim, neki su poznati i po impresivnim dostignućima i atributima, i oni su upisani u Ginisovu knjigu rekorda. Ovo svakako nije mali podvig, biti svetski rekorder u nečemu, jer je potrebna velika veština i odlučnost. Da bi ljubimac postavio novi rekord ili oborio postojeći, on mora da bude istraživačkog karaktera, da vežba mnogo i bude uporan. A to nije lako, priznaćete. Nastavite da čitate dalje kako biste upoznali najmanjeg službenog psa na svetu, otkrili koliko štenaca je rođeno u najvećem leglu na svetu i saznali koji pas ima najduže uši.

Najveće leglo

Godine 2004. napuljski mastif po imenu Tia oštenila je zapanjujuća 24 šteneta – devet ženki i 15 mužjaka. Svih 24 štenaca rođeno je carskim rezom; nažalost, jedno je mrtvorođeno, a troje je umrlo tokom prve nedelje.

Najduže uši

Gonič po imenu Tiger zabeležio je rekord najdužih ušiju na psu 29. septembra 2004. godine. Njegove uši su bile dugačke 33 centimetra. Inače, ovom psu slava nije bila nepoznanica pošto je osvojio brojne naslove i više od 180 nagrada, a 2003. godine je primljen u Bloodhound “Kuću slavnih”. Nažalost, Tiger je preminuo u oktobru 2009. godine.

Najduži rep

Koen je pas sa najdužim repom na svetu. Njegov rep (ne računajući krzno) bio je dugačak 73 centimetra. Finegan irski vučiji hrt iako spada u jedno od najvećih rasa nije impozantnih dimenzija. Njegov vlasnik kaže da je ovaj pas bio među najsitnijima u leglu, međutim od najranijih dana dužina njegovog repa je uvek privačila pažnju. Kao štene uvek je vukao rep po zemlji a svaki trenutak radosti i mahanje repom završavalo s lomom nečega u kući.

Najduži jezik

Moči “Mo” je ženka bernardinca koja je krunisana za psa sa najdužim jezikom na svetu. Impresivni jezik dugačak 18,58 cm doneo je Mo svetsku slavu. Prema pisanjima Ginisove knjige rekorda ona je znala da jede brzo i da zahvaljujući jeziku hranu ponekad baci i od dva do četiri metara po sebi.

Najmanji službeni pas

Visok samo 15 cm čivava po imenu Kapkejk proglašen je za najmanjeg pas za usluge i terapije. Vlasnica Anđela Bain iz Amerike, rekla je da je prvi put kad je videla njegovu njušku znala da je u pitanju poseban pas; pas koji je na kraju pomogao da Angela prebrodi mnoge životne traume.

Related Posts