Psi koji su preživeli brodolom Titanika - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine - 05/06/2023

Psi koji su preživeli brodolom Titanika

Na Titaniku su plovila tri psa za koja se zna da su preživeli tragediju. Bili su to francuski buldog po imenu Gamin de Pycombe, pekinezer po imenu Sun Yat-Sen, i škotski terijer po imenu Ben. Vlasnik Gamina de Pycombea bio je Robert Daniel, Sun Yat-Sen je pripadao Margaret Hays, dok je škotski terijer Ben bio vlasništvo Vajteva H. Vajta.

piše: petmagazine.rs

Nažalost, to nisu bili jedini psi koji su plovili ovim čuvenim brodom. Prema zapisima, na Titaniku je bilo oko 12 pasa. Svi su bili smešteni u delove broda koji su pripadali imućnim putnicima prve klase. Plan je bio da se psi evakuišu sa svojim vlasnicima, ali se tokom evakuacije desio haos i panika, pa su se mnogi psi izgubili ili ostali zarobljeni. Pretužno…

Titanik je potonuo 15.aprila 1912.godine, nakon sudara s ledenim bregom, tokom svog prvog putovanja preko Atlantika. Tragedija je rezultirala gubitkom preko 1.500 života.

Gamin, Sun i Ben su imali puno sreće da prežive i budu spaseni. Nismo uspeli da pronađemo informacije o njihovom kasnijem životu, jer nisu dokumentovane.