Par saveta kako da vežbate zajedno sa svojim psom - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 18/10/2022

Par saveta kako da vežbate zajedno sa svojim psom

Zašto da vežbate sami kada možete da vežbate sa svojim psom? Psi su odlični prijatelji za vežbanje. Oni održavaju pozitivan stav i pomažu vam da se zabavite. Ali, ako tražite nekoliko novih načina da budete aktivni sa svojim psom, predložene su ove zajedničke vežbe, piše zadovoljna.rs, a prenosi N1.

Idite na trčanje

Trčanje napolju je bolje i za ljude i za pse. Jači je trening za ljude dok trče po neravnom terenu, a takođe odličan način da udahnete malo svežeg vazduha i uživate u prelepom pejzažu zajedno sa svojim psom.

Dogi joga

Da, dogi joga je definitivno hit i zapravo se zove Doga, a podjednako je dobra za vašeg psa kao i za vas. Ovaj trend je kreirala Suzi Teitelman 2001. godine i postaje sve popularniji u joga zajednici. Mnogi vlasnici pasa smatraju da je ovo zabavan način ne samo da učestvuju u časovima vežbi, već i da provedu kvalitetno vreme sa svojim psom. Na internetu možete pronaći gomilu tutorijala kako da uvedete svog najboljeg četvoronožnog prijatelja u svet joge. Dok počinjete sa dogom, bez obzira da li ste iskusan jogi ili ne, važno je da zapamtite da idete tempom psa. Psi nisu u stanju da se sagnu u pozu drveta ili pozu ratnika, međutim, njihov downward dog je nešto što sigurno možete zajedno. Polako, pustite ih da vode i uspećete da se sinhronizujete.

Tenis

Igranje tenisa sa svojim psom je potpuno moguće. Treba da radite na svom servisu? Uključite to u igru donošenja. Ovo je dobra vežba i za vas, dodaje malo zabave tipičnoj igri donošenja loptice. Svi pobeđuju.

Idite na plivanje

Plivanje je odlično za zglobove psa i bolje je za njihove šape nego trčanje. A, već je dobro poznato koliko je plivanje dobro za ljude.

Frizbi za sve

Uključite više ljudi u ovu zabavnu vežbu. Povedite prijatelje i psa i krenite u zabavnu igru frizbija. Ovo ne samo da je fantastičan kardio trening, već trenira vašu koordinaciju ruku i očiju i strateške veštine.