Novi ljubimac u Dauning stritu - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 06/11/2022

Novi ljubimac u Dauning stritu

Premijer Velike Britanije Riši Sunak je uslikan zajedno sa svojom suprugom Akšatom Murti i njihovim psom labradorom, kako šetaju hodnicima rezidencije u Dauning stritu broj 10.

Izvor: N1
Foto: REUTERS/Henry Nicholls

Sunakovi, za koje se spekuliše da imaju bogatstvo vredno 730 miliona funti, stajali su pored svog psa Nove, ispred premijerske rezidencije, dok je Sunak pozivao ljude da doniraju novac u čast veterana kako bliži Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Britanski premijer i njegova supruga su za ovu priliku nosili cvet maka zakačen na svojim odevnim kombinacijama. Sunak je svom psu okačio ogrlicu na kojoj je bio cvet maka, a potom je Novi dao poslasticu.

Pas Nova privukao je veliku pažnju medija. Kao i njegovi vlasnici, i on se u uselio u Dauning strit broj 10. Život na novoj adresi mu neće biti stran, s obzirom da je ovaj pas već živeo u komšiluku dok je Riši Sunak bio u vladi Borisa Džonsona.

U junu prošle godine, Riši Sunak je obavestio javnost da je njegova porodica dobila novog člana: “Upoznajte Novu“, napisao je on.

Sunak je tada podelio fotografiju na kojoj mu Nova sedi u krilu i gleda direktno u kameru, a on gleda u nju.

U to vreme, pas je imao osam nedelja, a sada se veruje da Nova ima oko 17 meseci.

Nova će imati žestoku konkurenciju da pretekne mačka Larija koji važi za glavnu životinju Dauning strita. Ta mačka je postala sinomim za Dauning strit 10 i čak ima i svoj parodijski Instagram nalog.