Neodoljivi pas iz novog nastavka Predatora - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 12/08/2022

Neodoljivi pas iz novog nastavka Predatora

Jedna od zvezda filma Plen, koji je 5. avgusta imao premijeru na američkom striming servisu Hulu, a predstavlja peti deo kultne filmske SF franšize Predator, je pas glavne heroine, Koko.

Izvor: N1

Kako prenosi sajt slashfilm, radnja filma odvija se u 18. veku u Americi u selu Komanča i fokusirana je na hrabru mladu Indijanku i njenog vernog psa Sari. Pas koji ubedljivo igra neodoljivu Sari zove se u stvarnosti Koko, a režiser filma Den Tračtenberg ispričao je kako se Koko toliko svidela filmskoj ekipi da su stalno smišljali nove scene u kojima bi bila.

Međutim, takođe je dodao i da je Koko često bila neposlušna na snimanju i testirala strpljenje filmadžija jer većina pasa glumaca trenira godinama da može da igra pred kamerom dok je Koko usvojen pas i dovedena je prvi put pred kamere radi snimanja Plena, tako da su morali usput malo i da je treniraju za glumu. Ipak, prema rečima filmske ekipe, Koko je toliko bila slatka i simpatična da niko nije mogao da se ljuti na nju.

Koko je inače američki dingo, a ova pasmina poznata je i po imenu karolinški pas i jedna je od najstarijih gajenih pasmina. Preci karolinškog psa došli su preko Beringovog moreuza dok je tu još postojao prelaz između Azije i Aljaske zajedno sa domorodačkim plemenima koja su putovala iz Azije u Severnu Ameriku i naselila je, a zatim se proširila i na Južnu.

Ova pasmina je neverovatno pametna, malo stidljiva i puna energije. Slična je australijskom dingu i japanskim pasminama poput šiba inua ili akite po temperamentu. Ipak, ova pasmina je sličnija vuku nego pitomim rasama poput zlatnog retrivera.

Inače, ideju da glavni lik ima psa za prijatelja je inspirisao odnos Maksa i njegovog vernog psa u kultnom filmu Pobesneli Maks 2.