Nemački ovčar je zvezda popularne serije - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
serija after life
Od petmagazine.rs - 30/10/2019

Nemački ovčar je zvezda popularne serije

Ako ste u potrazi za serijom koja će vas istovremeno nasmejati i rastužiti do suza, onda nikako  ne smete da propustite odličnu „Netfliksovu” seriju After life

Tekst: magazin „Pas“, Foto: Promo, „Instagram“

Ako ste osim dobrih serija ujedno i ljubitelj pasa, a čim naš magazin držite u rukama ‒ sigurni smo da jeste, onda je osim odlične glume i scenarija dodatni bonus i to što jednu od glavnih uloga u ovoj seriji ima i prelepa ženka nemačkog ovčara.

Toni

U glavnoj ulozi, ali i kao scenarista, reditelj i producent, nalazi se britanski glumac, komičar, pisac i radio-voditelj Riki Džervajs. U seriji, njegov lik Toni se bori da prihvati smrt svoje supruge Lise, koja je preminula od kancera dojke. Iako redovno odlazi kod psihijatra, a kolege, prijatelji i osobe koje slučajno ulaze u njegov život daju sve od sebe da ga oraspolože i pomognu mu, jedino mu njegov pas daje motivaciju da svakog jutra ustane iz kreveta. Kako u jednoj od epizoda saznajemo, pas je upravo i razlog što jednog dana nije digao ruku na sebe, već je odlučio da ipak ode da mu kupi hranu umesto da se ubije.

Supermoć”

Toni u jednoj od epizoda objašnjava kako ne uspeva da se izbori s tugom i kako život za njega više nema smisla. Osim psa, jedino što ga održava u životu jeste odluka da se ponaša onako kako želi i da izgovori baš sve što mu padne na pamet (što on smatra svojom supermoći). To, pretpostavljate, nikada nije ništa lepo, već se Toni ponaša kao pravi pravcati mrgud i, oprostićete nam na izrazu – kao kreten. Ipak, kako sezona odmiče, zahvaljujući dobrim ljudima koji ga okružuju, Toni uviđa da možda i nije sve tako crno.

Prva sezona

Specifični i dobro prepoznatljivi britanski humor, vrcavi dijalozi i urnebesne situacije koje inicira, u kojima se neretko, i nehotice, nađe glavni glumac, pravo su osveženje koje nam je donela „Netfliksova kuhinja”. Nažalost, nakon šest epizoda koje su, verujemo da ćete se složiti, sve bolje kako sezona odmiče, na drugu sezonu i nastavak serije moraćemo da sačekamo narednu godinu. Ali verujemo da će nastavak biti vredan čekanja.

Snaga ljubavi i prijateljstva

Kako to obično u životu biva, u najcrnjim trenucima, pojave se osobe koje nas navedu da život počnemo da posmatramo s vedrije strane. Oni nam često ukažu i na sopstvene kvalitete kojih nismo svesni, ili smo zaboravili da nas krase. A tu su, naravno, i naši ljubimci koji nam svojim tihim prisustvom, i pogledom koji kao da gađa pravo u dušu, pokazuju da su njihovo prijateljstvo, bezrezervna podrška i bezuslovna ljubav još jedan od pokretača da svako jutro ustanemo i radujemo se životu. Sa tim utiskom završava se prva sezona serije After life.