Najveći DOGađaj ove jeseni: DOGSTIVAL - festival za pse i one koje ih vole! - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine - 25/09/2023

Najveći DOGađaj ove jeseni: DOGSTIVAL – festival za pse i one koje ih vole!

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da će se 7. oktobra u Beogradu održati fantastičan festival za pse i sve one koji ih vole: DOGSTIVAL! Ovo je prvi događaj ove vrste koji je organizovan tako da je u njegovom središnjem delu edukacija o odgovornom vlasništvu, kao uzroku mnogih problema. U razgovoru sa različitim sagovornicima, veterinarima, predstavnicima udruženja, poznatim ličnostima i kliničkim psihologom, otvorićemo mnoga pitanja i podstaći diskusiju.

piše: Djole.dog

Pored toga, poseban deo DOGSTIVALA pod nazivom „Đoletove avanture“, posvetićemo deci i širenju empatije prema psima. Naučićemo kako se pravilno ophoditi prema psu i kako mu biti divan prijatelj, kao što je i on nama. Družićemo se sa njuškicama, crtaćemo pse – naše ljubimce ili one koje bi voleli da imamo, bojiti lepe bojanke i pričati o aw aw drugarima, da ih bolje upoznajemo. Kroz unapred osmišljene kreativne i zabavne radionice, deca će imati priliku da nauče puno o životinjama, a uz pomoć čitanja pesama i priča iz edicije „Đoletovih avanture“ – smeha i zabave neće izostati! Sva deca koja posete Đoletov kutak, dobiće neki Đoletovski poklon i, naravno, knjige: da rastu u dobre i pametne ljude.

Pored toga, sve njuškice i njihovi ljudi, mogu da učestvuju u reviji, koju ćemo upriličiti par puta tokom druženja. Bez takmičarskih tema, jer mi ne možemo da odaberemo „najlepšeg ili najšarmantnijeg psa“, s obzirom da su za nas SVI psi podjednako i lepi i šarmantni. Za učešće u tom revijalnom delu, biće dovoljno da kažete nešto o svom psu i ljubavi prema njemu, da čujemo puno psećih priča na DOGSTIVALU, kako bi razgovorom o lepoti suživota sa psima, podstakli i druge da usreće neku šapicu i sebe! Nakon šetnje crvenim tepihom i fotografisanja, svi učesnici revije će dobiti poklončiće.

Nismo zaboravili ni kutak za najmlađe repiće! Štenci će moći da se upoznaju i druže sa drugarima, a novi vlasnici da saznaju sve što ih zanima o pravilnom odgoju štenca. Ovaj deo biće odvojen, kako bi krzneni četvoronožni mališani mogli da se igraju jedni sa drugima. Na raspolaganju će im biti stručnjaci i veterinari. Veoma je važno pripremiti se adekvatno za suživot sa psom, da bismo brinuli o njegovom zdravlju i dobrobiti na ispravan način.

Takođe, na raspolaganju će vam biti i čarobni deo za slikanje. Kakva je to zabava bez fenomenalnih selfija! U jednom periodu festivala, pridružiće nam se i profesionalni fotograf, pa će svi koji žele da se, kasnije, možda nađu na portalu Djole dog i u magazinu „Pas“, moći da poziraju. Dečiji crteži koji nastanu ovog dana, krasiće naše portale i magazine, a biće izloženi i u prostoru Pet centra.

Specijalno za objavu, napravili smo i crtež kako će festival da izgleda. Pa možete sa nama prošetati virtuelno, dok ne dođe dan za druženje. Jedva čekamo!


📌 7. oktobar, ispred prodavnice Pet centar na Novom Beogradu, u Bulevaru Milutina Milankovića 1v, od 12h do 18h.


Festival organizuje Djole dog, uz podršku Pet centra.