Najčudnije stvari koje su psi progutali - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 09/03/2022

Najčudnije stvari koje su psi progutali

Psi vole da jedu neobične i neretko odvratne stvari. Nažalost, ponekad će se dogoditi da će progutani predmet izazvati probleme pa će biti potrebna pomoć veterinara. Stoga nije čudno da su se veterinari nagledali čudnih stvari u želucima pasa. No koje su najčudnije?

Izvor: Index.hr

Veterinarka Dajan Rajz iz Nju Jorka otkrila je za The Dodo čemu je ona svedočila. Iza nje su nebrojene endoskopije kojima je vadila neobične predmete iz utrobe pasa, među kojima su:

Cela rola vrećica za izmet

– Vlasnica je videla svog šestogodišnjeg zlatnog retrivera kako jede cveće. Pristala je na endoskopiju, kojom su utvrdili da se psu u želucu nalazi narandžasti plastični materijal. Isprva nam nije bilo jasno što je to, potrajalo je dugo dok ga nismo izvukli. Kad sam primila jedan kraj, shvatili smo da su to narandžaste vrećice za izmet. Osećala sam se kao mađioničar koji izvlači dugačak šal iz šešira, ispričala je.

PROČITAJ JOŠ: ZAŠTO LUPKAJU NOGOM DOK IH ČEŠKATE

Kamenje

– Možda zbog boje, možda jer je tvrdo. No psi baš vole jesti kamenje, a ja ne znam zašto, kaže veterinarka.

Igračke u obliku pasa

– Vlasnica je došla jer je njen bigl nekoliko puta povratio. Bila je uverena da nije pojeo ništa što nije smeo. Odlučili smo proveriti na rentgenu, a on je pokazao da je u želucu igračka. Obavili smo endoskopiju i u želucu našli malog gumenog psa, ispričala je veterinarka. Na kraju je vlasnica uzela igračku i račun te najavila da će ih pokazati svojoj deci da ih nauči da moraju skupljati igračke za sobom.

Čarape

Manje čarape pas će uspeti da povrati, no par veći iz želuca moraće da izvlači veterinar.

Kondomi

– Videla sam puno pasa koji su pojeli kondome, a na sreću kod većine povraćanje odradi posao. Ipak, razgovor s vlasnicima u ovom je slučaju dosta nezgodan, ispričala je Rice.

Igračke koje pište

– Šestomesečni ovčar je razvalio igračku i zaključio da je pisak najukusniji dio, otkrila je veterinarka.