Monstruozno: Pronađen pas sa ekserom u glavi - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
pas sa ekserom u glavi
Od petmagazine.rs - 28/05/2020

Monstruozno: Pronađen pas sa ekserom u glavi

Udruženje za zaštitu životinja “Spans” iz Novog Sada saopštilo je da je pronašlo psa sa ekserom zabodenim u lobanju.

Autor: Beta; Izvor: N1; Foto: “Fejsbuk” (SPANS)

  • Sinoć smo dobili od jedne sugrađanke informaciju da je videla psa sa zabodenim ekserom u lobanju. Prizor koji su volonteri zatekli bio je potresan: malena kujica, dezorijentisana sa ekserom koji viri iz glave – navodi se u saopštenju udruženja.

Pregledom kod veterinara i snimanjem rendgenom ustanovljeno je da je ekser dužine pet santimetara prošao kroz lobanju i mozak celom dužinom i da je “to moglo biti isključivo delo čoveka koji je da bi ovo učinio morao koristiti alat”, ukazalo je Udruženje “Spans”. Taj pas je čipovan, zove se Kaja ima deset godina, i ima vlasnika.

  • Ovo zlostavljanje i pokušaj ubistva je odmah prijavljeno policiji i inspektorka novosadske policije je brzo došla u ambulantu i uzela izjave veterinarke i “Spansovih” volontera. Druga patrola je našla vlasnicu i saznala da je to njen voljen pas, da se zove Kaja, da su je kao štene doneli iz Beograda i da im je tog dana oko 16 sati išetala kroz kapiju… i nadali se da će se brzo vratiti – navelo je Udruženje.

Oni su na svom fejsbuk-profilu istakli i da je Kaja je umela da izađe i da prošeta sama ponekad oko kuće, ali su je komšije poznavale i Kaja se uvek vraćala kući.

  • Vlasnici nisu u sukobu sa komšijama i kažu da ne mogu da pretpostave ko bi joj ovako nešto uradio. I oni su potrešeni. Policiji su dali izjavu. Kaja je u ambulanti pod jakim sedativima, naši veterinari će se konsultovati sa dr Lončarom iz Beograda, ako postoji i najmanja šansa da preživi svi će dati sve od sebe. Za sada je sve neizvesno i šanse da se izvuče su jako male, vlasnici su obavešteni i doći će u ambulatu. Policija radi na slučaju i zaista se iskreno nadamo da ćemo saznati ko je monstrum koji slobodno šeta među Novosađanima! I da će kazna za ovaj monstruozan čin nad jednim tako nevinim bićem biti najviša moguća!

“Spans” je upozorio da je ovo već peti pas koji je žrtva zlostavljanja i ubistva u Novom Sadu u kratkom razdoblju. Prethodno su tri psa na novosadskim ulicama pronađena sa iščupanim noktima, a počinilac nije nađen, a nedavno je porodica na Limanu ostala bez kujice koju je nepoznato lice bacilo s krova zgrade u kojoj stanuju.

  • Do sada smo bili svedoci ili da je policija bila nezainteresovana da ozbiljno istražuje ova krivična dela, ili da su počinioci, ako su i nađeni, prolazili s minimalnim kaznama – upozorava se u saopštenju.