Moj komšija: Šimi, Mumu i Ranka - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 04/08/2021

Moj komšija: Šimi, Mumu i Ranka

U svakom broju magazina PAS, u kolumni “Moj komšija”, sugrađani dele priče o svojim ljubimcima i njihovim navikama.

Ana, imaš 3 psa, kako se slažu Šimica, Mumu i Ranka? 

Odlično se slažu iako nisu u srodstvu, ne znaju se od rođenja i različitih su karaktera. Kod mene su dolazili jedno po jedno u uzrastu od godinu dana plus minus. Naravno da je bilo potrebno vreme da se prilagode i da svi priznaju da je Ranka glavna i odgovorna . Šimicu volim da zovem klavirsko kuče, kod mene je došla pravo iz blata ali su joj svileni jastuci prirodno stanište. Ona je uvek u nekom svom svetu i generalno se drži mene. Za razliku od Ranke i Mumua koji su dva đavola uvek raspoložena za blato, bare, travu. Mumu je došao poslednji, 5 godina nakon njih dve, imao je godinu i po dana i Ranka je napokon dobila drugara, brata, kompanjona za pravljenje raznoraznih smicalica i gluposti.

Kako izgledaju šetnje, gde mogu da vas sretnemo?

Jednom rečju šetamo mnogo, pošto živimo u stanu držim da je njima neophodno da imaju svoje vreme u toku dana kada nisu upućeni na mene –  ja to volim da kažem da imaju svoju “sobu” gde ima drugih pasa, gde mogu da mogu da čitaju i “razmenjuju poruke” sa drugim psima i generalno razvijaju neka svoja interesovanja. Jedna od redovnih ruta nam je Dunavski kej, odatle se obično zaputimo ka centru malo sedimo po kafićima, a neretko odemo i na sladoled za pse od čijeg prihoda se pomaže nekima mali manje srećnim. Druga redovna tura nam je Zvezdarsku šuma. Treće omiljeno mesto nam je kod šape na Malom Tašmajdanu.

A komšiluk, šta kaže na vas?

U komšiluku nas vole a i mi se trudimo da budemo dobre komšije. Imamo komšinicu ispod nas koja im malo malo skuva nešto da ručkaju. Zgrada ima unutrašnje dvorište koje mi, vlasnici pasa redovno sređujemo. Postavili smo i kapiju kako bi i deca i psi bili sigurni od Istrčavanja na ulicu i baš nam je lepo.  Okupljanje je uglavnom između 20 i 21 h. Ne zna se da li ima više pasa dece ili odraslih 🙂 Poštujemo kućni red i  dvorište organizovano održavamo mi “kučkari” tako da iako malobrojnima smeta ne mogu da nam zamere. Srećom veći je broj roditelja i dece koji uživaju sa nama u večernjem druženju ili i sami imaju pse.