Mičigen: Pas u poslednjem trenutku izbegao smrtnu kaznu - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
belgijski ovcar
Od petmagazine.rs - 01/07/2019

Mičigen: Pas u poslednjem trenutku izbegao smrtnu kaznu

Džeb, dvogodišnji belgijski ovčar iz Mičigena. oslobođen je smrtne kazne nakon što je njegov vlasnik DNK analizom dokazao da nije ubio komšijskog psa.

Izvor: B92.net/ljubimac, Foto: Fejsbuk

Dvogodišnji pas – pomoćnik veterana Keneta Džoba optužen je za ubistvo psa svog komšije. Džebu je na sudu Sent Kleru u Mičigenu dosuđena smrtna kazna zbog čega je stavljen u pritvor u kome je proveo devet nedelja.

Sve je počelo u avgustu 2016. godine, kad je Kristofer Sava pronašao svog pomeranca Vlada beživotnog u dvorištu sa Džebom koji stajao iznad tela. Porodica Džob je odbila da poveruje da je njihov pas mogao ovo da učini. Pored njega porodica ima još tri druga psa, sedam mačaka i nekoliko kokošaka sa kojima Džeb nikada nije imao problema, prenosi sajt I heart dogs.

Pošto je sud već presudio da je Džeb kriv, bez ikakvih dokaza, porodica Džob je odlučno počela da traži dokaze koji će pokazati da je njih pas nevin. Zatražili su da se uzme DNK uzorak sa rana na Vladu i da se uporedi sa DNK uzorkom od Džeba. Iako ih je to koštalo nešto više od 400 dolara, rezultati su pokazali da je pas nevin i da nije ubio pomeranca.