Ljubimci najbolji partneri za bindžovanje - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 29/01/2019

Ljubimci najbolji partneri za bindžovanje

Vodeća svetska kompanija za emitovanje multimedijalnog sadržaja putem interneta, „Netfliks” objavila je pre nekoliko dana rezultate istraživanja koji pokazuju da su životinje najbolji partneri za gledanje serija

Tekst: magazin Pas, Foto: Shutterstock

U poslednjih nekoliko godina nekadašnji filmofili su se gotovo potpuno preorijentisali na gledanje TV serija, a bindžovanje (gledanje nekoliko epizoda ili cele sezone serije za veče), postalo je jedna od omiljenih aktivnosti ljudi svih generacija.

Anketa

„Netfliks” je nedavno odlučio da ispita svoje korisnike i postavi im pitanje „S kim najradije gledate serije?”, a rezultati su više nego zanimljivi. Četiri od pet pretplatnika gledalo je serije na ovoj platformi u društvu svog ljubimca, a većina ispitanika, 61 odsto, rekla je da su psi i mačke (i ptice!) najbolji partneri za bindžovanje, bolji nego roditelji, emotivni partner, prijatelji ili deca.

Razlozi

I kad se malo bolje razmisli, to uopšte i ne čudi. Neretko ćete se s partnerom sukobiti oko toga koju seriju želite da gledate, nekome od vas će se prispavati, neko ne želi da pogleda nekoliko epizoda zaredom već samo jednu ili dve. Ali zato će se svaki ljubimac udobno ušuškati pored vas i bespogovorno gledati sve što želite. I koliko želite. Uz uslov, razume se, da dobije poneku grickalicu iz činije u vašem krilu.

Ćaskanje i uteha

Svaki treći gledalac „Netfliksa” priznao je da je zagrlio mezimca tokom neke strašne scene u seriji ili na filmu, dok je petina pretplatnika rekla da rado proćaska s ljubimcem o utiscima koji su flim ili serija ostavili na njih.

Muke

E sad, s obzirom na to da ništa ne može biti savršeno, gledaoci su priznali i da imaju poneku muku. Naime, gotovo polovina ispitanika (44 odsto) priznala je da je morala da se pomeri sa omiljenog dela kauča kako bi njihov usnuli mezimac imao više prostora. Šesnaest odsto njih reklo je da mora da „podmiti” mezimca grickalicama da bi duže „gledao TV”, a 11 odsto anketiranih je možda malo zastranilo pa su ti ispitanici rekli da su promenili seriju jer im se činilo da se njihovim psima i mačkama ne dopada.