Iskreno prijateljstvo psa i veterana - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 25/10/2021

Iskreno prijateljstvo psa i veterana

Veteran kojem je amputirana desna noga istog trenutka je znao da mu je tronogi pas, kojeg je slučajno upoznao, suđen

Piše: petmagazine

Dejn Orozco, je veteran koji se pet godina borio sa teškom depresijom i anksioznošću otkako mu je amputirana noga. Ali nedavno je upoznao Kanea, tronogog nemačkog ovčara, u lokalnom prihvatilištu za životinje i “istog trenutka se zaljubio“ u njega i njegovu priču.

Dejn iz Los Angelesa u Kaliforniji rekao je: – Izgubio sam nogu 2016. godine zbog infekcije, i to je uticalo na mene na mnogo načina, dobrih, ali loših uglavnom, jer više ne mogu da budem čovek koji sam bio. Još uvek mogu da radim određene stvari, ali potrebno je više vremena i dodatnog napora da se bavim onim što želim i volim, a to izaziva depresiju i anksioznost svakog dana. Otišao sam u sklonište za pse samo da pogledam pse jer sam bio depresivan i jedino što me je u prošlosti činilo srećnim bilo je to što sam imao ljubimce. Kad sam video Kanea, rekao sam sebi rekao da ću ga povesti kući. Odmah sam se zaljubio u njega. Ni on nema desnu nogu, nažalost. Pitao sam se, da li je to znak?

Video snimak, koji je prikazan u američkim medijima, trenutka kada su otišli ​​kući kako bi započeli zajednički život ostavio je gledaoce u suzama. Kane je izgubio nogu nakon što je teško slomljena kada ga je udario automobil.

Dejn je rekao da se njegov voljeni ljubimac savršeno prilagodio novom životu i da svakim danom postaje sve jači i samopouzdaniji.

– Ponekad trči kao da ima sve četiri noge, rekao je novi vlasnik. – Ide sa mnom svuda gde idem, bez obzira gde se nalazim, uvek je u mojoj blizini. On mi je promenio život tako što se sada osećam bolje, jer on je u stvari terapija koja mi je bila potrebna. 

Related Posts