Heroj: Spasao vlasnika od ajkule - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
pitbul pas
Od petmagazine.rs - 29/08/2019

Heroj: Spasao vlasnika od ajkule

Sigurni smo da već znate koliko psi i mace vole i štite svoje vlasnike, ali neka su spasavanja opasnija i veća od drugih. Pravi primer za to je Darbi, pitbul iz Kalifornije koji je spasao svog vlasnika od ugriza morskog psa.

Izvor: Index.hr/ljubimci, Foto: Shutterstock

Ribar Džejms Vajt pecao je u uvali Bodega misleći kako proživljava još jedan običan dan. Ali, njegovo pecanje se ubrzo pretvorilo u borbu za život.

Kada je osetio da je riba zagrizla mamac, počeo je da je vuče ka sebi, ne znajući da je uhvatio morskog psa. Ljuta životinja krenula je prema njemu te izronila iz vode i zarila zube u njegovu nogu. Džejms je vrištao iz sveg glasa kako bi dozvao pomoć, ali prvi ribari bili su od njega udaljeni kilometrima i znao je da niko ne može da ga čuje. Ali, neko je ipak uslišio njegove molbe i čuo njegove povike.

Bio je to njegov pas Darbi kojeg je Džejms ostavio u autu jer je u blizini bila prometna saobraćajnica, a s obzirom na to da temperature nisu bile velike, Darbi je uživao udobno smešten na prednjem sedištu. Vlasnik mu je otvorio prozore i rekao mu da nipošto ne izlazi. Ali, kada je čuo povike svog vlasnika, morao je da otrči u pomoć.

Ugrizao je ajkulu malo iznad repa i odvukao je sa strane pa pustio u more. Da Darbi nije spasao stvar, njegov vlasnik bi verovatno izgubio mnogo krvi, pretrpeo strašne ozlede noge ili, u najgorem slučaju, završio u okeanu.