Dva pit bula su ostvarila zapažene uloge u holivudskim filmovima - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine - 09/10/2023

Dva pit bula su ostvarila zapažene uloge u holivudskim filmovima

Filmovi koji su 2019. godine privukli najviše pažnje, u glavnim ulogama su imali i – pse. I to pse rase pit bul, što nam je naročito drago, jer se nadamo da će se s velikog platna ovi psi preseliti u srca ljudi širom sveta i razbiti predrasude o pit bulovima kao opasnim psima.

piše: Magazin PAS

Brendi

U jednom od filmova Kventina Tarantina „Bilo jednom u Holivudu”, rame uz rame sa Leonardom Dikapriom, Bredom Pitom i Margo Robi nalazi se prelepa ženka pit bula po imenu Brendi. Širom Los Anđelesa, u koji je smeštena radnja ovog filma, na autobuskim stajalištima i na velikim bilbordima kraj najprometnijih saobraćajnica našli su se plakati upravo s njenim likom. Kao verna drugarica Breda Pita, u filmu oduševila je publiku širom sveta. Brendi u filmu glumi (a to jeste i kad nije na filmskom platnu) besprekorno vaspitanog psa koji reaguje na svaku komandu svog vlasnika, kaskadera kojeg tumači Pit. Ona jede i ogromne količine hrane, a interesantno je da je sceni u kojoj Bred Pit daje obrok svojoj me zimici Tarantino u filmu posvetio gotovo celih pet minuta!

Nagrada

Koliko je zapažena bila njena uloga, svedoči i prestižna nagrada koju je ova ženka osvojila – priznanje Palm Dog na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu za najbolju pseću ulogu. Nagradu je u ime Brendi preuzeo reditelj Kventin Tarantino, koji je rekao da je „keruša izvanredna glumica”. Osnivač nagrade Tobi Rouz izjavio je da je žiri bio impresioniran ulogom Brendi u filmu, koja se takmičila i za Zlatnu palmu.

Dečko

Još jedan pitbul, koji u filmu glumi mužjaka po imenu Dečko (Boy), a inače je ženka, osvojio je srce publike širom sveta u trećem nastavku sage o Džonu Viku, kojeg tumači Kijanu Rivs. Glumac je i privatno veliki ljubitelj pasa i drugih životinja, te ga često možemo čuti kako apeluje da se dobrobiti životinja posveti veća pažnja. Svojim tihim prisustvom ovaj prelepi pas filmu daje posebnu atmosferu, a odnos glavnog lika i njegovog psa u ovom trileru zauzima važno mesto. Osim pit bula, u ovom ostvarenju se pojavljuju i štene bigla, kao i dva psa rase malinoa, koji su pratioci glumice Hale Beri, koja tumači glavnu žensku ulogu u ovom filmu. Čini se da su holivudski reditelji i scenaristi uvideli koliku popularnost psi donose njihovim filmovima, pa se nadamo da ćemo pse u ovakvim ulogama viđati i češće, „nogu uz nogu” s najvećim zvezdama Holivuda.