Dingo pronađen posle 10 dana potrage - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
pas
Od petmagazine.rs - 04/01/2021

Dingo pronađen posle 10 dana potrage

Đorđe Šinik iz Gacka je strastveni planinar i aktivan član planinarskog društva “Volujak” iz Gacka. Đorđe je sa svojim psom i prijateljima planinarima krenuo 5. decembra u planinarski dom, kako bi se sutradan odnosno 6. decembra popeli na vrh Volujaka

Izvor: Mojljubimac.info

Na vrh planine su se uspešno popeli, a kako su bile vrlo niske temperature i mećava, rešili  su da se ne zadržavaju pa su odmah krenuli nazad. Đorđev bernardinac Dingo ih je uspešno pratio ceo put ka vrhu, ali je u povratku počeo da zaostaje. Kako Đorđe tvrdi, vraćao se nekoliko puta po njega da ga povede, kako bi ostao uz grupu. Posle nekog vremena je primetio da njegovog psa nema, vratio se po njega, ali nazalost nije uspeo da ga pronađe. Đorđe se vratio u planinarski dom da prenoći i sutradan u zoru krenuo ponovo u potragu za svojim psom. Dozivali su Dinga i tražili ga na svim mestima koja su im pala na pamet, ali zbog lošeg vremena i magle nisu uspeli. Đorđevi prijatelji su se vratili u Gacko, a on je i u narednim danima nastavio potragu za svojim ljubimcem. Obilazio je sva okolna mesta, uključujući i Čemerno i Tjentište što peške što automobilom, ali bez rezultata.

Potraga za ljubimcem je trajala punih 10 dana, jer je Đorđe bio rešen da svog ljubimca kojeg ima punih 7 godina pronađe bilo mrtvog ili živog, svu svoju pažnju je usmerio samo na to. Za tih 7 godina se nikada nije razdvajao od svog vernog Dinga osim na par sati. Tog desetog jutra je u 6 sati ujutru ponovo krenuo ka vrhu planine i primetio tragove a zatim i Dinga. Kako Đorđe kaže, Dingo nije odmah shvatio da je to on, ali kada je razumeo da više nije sam i napušten da je samo skočio na njega i počeo da ga liže i grli šapama.

Velika sreća u celoj ovoj situaciji je da je Dingo bernadinac, a oni su rasa koja dosta dugo može da izdrži bez hrane. Takođe, velika je sreća da je bilo dovoljno snega koje je Dingo mogao uzimati umesto vode jer u suprotnom ova priča ne bi imala srećan kraj. Dingo je pronađen zdrav i nepovređen, iako vidno mršaviji, uprkos snegu i divljim životinjama koje lutaju planinom.

Đorđe je definitivno svima pokazao šta znači upornost i ljubav prema psu jer je bez straha sam uprkos divljim životinjama i niskim temperaturama 10 dana tražio svog prijatelja. Ova priča se srećno završila 16. decembra na 2336 metara nadmorske visine i pravi je dokaz kako izgleda kada je ljubav veća od straha bilo koje vrste.

Related Posts