Danas se obeležava svetski dan životinja - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
kućni ljubimci
Od petmagazine.rs - 04/10/2020

Danas se obeležava svetski dan životinja

Svetski dan životinja obeležava se od 1931. godine svakog 4. oktobra. Poznat je i kao Međunarodni dan zaštite životinja i kao Svetski dan zaštite životinja

Piše: Petmagazine.rs

Cilj proslavljanja ovog datuma jeste da se poradi na odnosu prema životinjama, da se pomogne ugroženim vrstama, kao i organizacijama i azilima koji brinu o brojnim životinjama.

U Srbiji postoji 429 vrsta životinja koje su stavljene pod najstroži stepen zaštite države. Među ugroženim životinjama su 273 vrste ptica, kao i 66 vrsta sisara. Zaštićena je i 41 vrsta beskičmenjaka, 34 vrste insekata i 15 vrsta riba.

Osnovna prava životinja:
– Životinje su ravnopravni stanovnici planete
– Imaju jednako pravo na život kao i ljudi
– Osećaju bol, patnju, strah i stres


“Husse” pomaže “Draževcu”

Kompanija “Husse” kao društveno odgovorna kompanija koristi svaku priliku da maksimalno pomogne azilima i prihvatilištima za pse i mačke. Pre par nedelja donirali su 75 kg hrane za pse i mace prihvatilištu “Draževac” ali i otišli korak dalje te na svom sajtu, u posebnoj kategoriji Pomoć azilu, ponudili mogućnost kupovine hrane za donaciju po sniženoj ceni. Na stranici možete poručiti hranu za pse i mace koja će se dostaviti prihvatilištu koje se nalazi u Draževcu kod Obrenovca.  

U Prihvatilištu “Draževac” brigu o preko 300 napuštenih, zdravih, ali i bolesnih i starih životinja vodi vlasnica sa nekoliko volontera. Svaka pomoć u hrani, lekovima, novcu, pelenama za kuce, ćebadima i kućicama im je potrebna kako bi hladne dane dočekali spremni!

Related Posts