Da li znate koji pas je najveći lenjivac? - Pet Magazine
engleski buldog
Od petmagazine.rs - 18/03/2022

Da li znate koji pas je najveći lenjivac?

Možda vaš pas ponekad razigrano i veselo trčkara za vama po parku, ali ima i trenutaka kad samo čeka priliku da ga pozovete u svoje krilo kako bi odremao. Većina vlasnika pasa ne buni se kada njihov četvoronožni ljubimac ima trenutke lenstvovanja, ali kod nekih je to učestalija pojava.

Izvor: Index.hr/ljubimci

Postoji li neka određena pasmina koja se smatra najvećim lenjivcem na svetu? Većina portala odgovara potvrdno. WNEP, Top Dog Tips, I Heart Dogs, Cheat Sheet i Good Housekeeping složni su da je to buldog – francuski i engleski, kako tvrdi Američko kinološko društvo.

Buldog je slabo aktivna pasmina koja drema kad god uhvati priliku. Ali, postoji razlog zašto je to tako. Imaju ekstremno kratak, uvučen nos zbog čega ni ne mogu naporno da vežbaju. Ipak, čak i buldog ponekad uživa u šetnji i igri. Ipak, u proseku je to svega 44,31 minuta u danu.

PROČITAJ JOŠ: 5 NAJBOLJIH RASA ZA PORODICE

Komentari “Da li znate koji pas je najveći lenjivac?

  1. Prasence debelo, nisam ni sumnjala da je on u pitanju. 🙂 Al’ slatkiš je. Imala sam ženkicu francuskinju. Isto tako, nije bila baš mnogo vredna. Zimi se izležavala u svom krevetiću blizu peći, a leti na travi u dvorištu, kad smo svi tu, naravno, pošto nikako nije volela da bude sama. Zato sam uvek morala pred sezonu da zovem Eko end, da mi isprskaju travnjak protiv krpelja, da ona može mirno da uživa. Ipak, bez obzira što su lenji, slatki su i izuzetno odani.

POSTAVI ODGOVOR

Your email address will not be published.