Apel za pomoć prihvatilištu “Draževac“ - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
prihvatilište za pse
Od petmagazine.rs - 04/09/2020

Apel za pomoć prihvatilištu “Draževac“

Prihvatilište “Draževac” se brine o preko 300 napuštenih, zdravih, ali i bolesnih pasa. Udruženje za zaštitu napuštenih životinja se finansira isključivo od donacija, međutim, situacija je trenutno izuzetno nepovoljna zbog epidemije izazvane korona virusom, i donacije nisu česte te prihvatilšte ostaje bez hrane za pse i mačke.

prihvatilište draževac

Vesna Prokopijević, vlasnica prihvatilišta, priča da je ovo velika odgovornost i da ljubavi nikada ne manjka, ali hrana nestane.

– U skloništu većina pasa je stara, bolesna ili su invalidi. Nedostatak hrana veoma loše utiče na njih, jer su najranjivija grupa. Nikada ne bi smeli da ostanu bez hrane, a evo, bojim se, da bi to moglo da se desi. Neka štenad su takođe bolesna, i moraju da jedu i do pet puta dnevno. Ako psi ostanu gladni to može prouzrokovati nove bolesti, a kod štenadi može da izazove zastoj u razvoju. To ne sme da se dogodi, zato se borim koliko mogu – kaže Vesna.

Osim pasa tu su i u mačke koji su takođe u nezavidnoj situaciji. One su odvojene, mogu da izlaze i da se vraćaju kada god žele, spavaju i sa štencima i ostalim psima.

Hitno potrebna hrana!

Sve životinje su vakcinisane, pregledane i smeštene, ali ako se hrana ne nabavi u skorije vreme za ove životinje može se desiti najgore.

Vesna apeluje na sve koji su u mogućnosti da pomognu “Draževcu”. Svaka pomoć je dobrodošla, pa ukoliko želite vašu donaciju možete uplatiti na 330-0000042000692-43 Credit Agricole.

prihvatilište draževac

Ne kupuj – udomi!

Ukoliko želite novog vernog prijatelja, svakodnevnu ljubav, radost i smeh, pozovite prihvatilište i izaberite sebi drugara. Životinje koje se nalaze u “Draževcu” se udomljavaju isključivo uz ugovor o odgovornom vlasništu pri čemu prijatelj Prihvatilišta Leto d.o.o. donira udomitelju start paket za svakog udomljenog drugara.