Zašto sam zdravija i vitalnija nakon sterilizacije? - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine - 12/03/2024

Zašto sam zdravija i vitalnija nakon sterilizacije?

Zdravo svima! Ja sam Kala, vaša omiljena mačka koja je nedavno prošla kroz jedno značajno iskustvo – sterilizaciju! Zvuči možda malo zastrašujuće, ali dopustite mi da vam ispričam zašto je to bila najbolja odluka za mene.

Kao mačka koja je živela na ivici avanture, bila sam znatiželjna i puna energije, ali moje avanture nisu uvek završavale na najbolji način. Moji vlasnici su shvatili da je sterilizacija bila najbolji način da me zaštite od neželjenih problema.

Nakon sterilizacije, osećam se kao nova mačka! Prvo što sam primetila bilo je kako mi je energija stabilnija. Pre sam često bila nemirna i hiperaktivna, ali sada mogu da se fokusiram na važne stvari – kao što je spavanje na suncu ili lov na svoju omiljenu igračku miša.

Ali, najvažnije od svega, osećam se zdravije i vitalnije nego ikada pre. Sterilizacija me zaštitila od raznih bolesti i komplikacija koje bi mogle ugroziti moje zdravlje i da, čula  sam da su šanse za razne bolesti znatno manje nakon sterilizacije. To je sjajna vest!

Ali, nije samo sterilizacija tu da brine o mom zdravlju. Moji vlasnici su me prebacili na Purina® PRO PLAN® hranu za sterilisane mačke, koja je posebno dizajnirana da zadovolji potrebe mačaka poput mene, nakon sterilizacije. Ova hrana ne samo da mi pruža sve hranljive sastojke koji su mi potrebni, već i pomaže u održavanju idealne telesne težine. Naravno, teško mi pada da pričam o hrani, jer sam odmah gladna, ali kažu da je važno da ima dovoljno vlakana za dobro varenje i kontrolu težine. Uz to potrebno je da ima i esencijalne masne kiseline, te omega-3 i omega-5, valjda su tu zbog kože i zdravlja. Onda su spomenuli nešto o antioksidansima, kao da su nama mačkama potrebni zbog zaštite od infekcija i bolesti. Uglavnom, izgleda da sve to treba biti u hrani da bismo bili zdravi i vitalni, a moja Purina® PRO PLAN® hrana za sterilisane mačke sve to ima. Uglavnom, ja samo znam da volim kad mi donesu hranu i kad mogu malo odmoriti. Hmmm, valjda je to to.

Zahvaljujući sterilizaciji i Purina PRO PLAN® hrani za sterilisane mačke, mogu da se posvetim onome što je zaista važno, istraživanju sveta oko sebe i uživanju u svakom trenutku sa svojim ljudima.

Ne znam zašto, ali sada svi više vremena provode igrajući se sa mnom.

Čini se da su svi zapazili promene u mojoj aktivnosti i da se sada još više trude da mi posvete pažnju. Umesto da samo sede oko mene, sada stalno žele da budu u mom društvu. Pozivaju me na  igru, trčkarajući po stanu ili loveći male igračke. Ne mogu da kažem da mi smeta, zapravo mi je prilično zabavno. Osećam se živahnije nego ikad pre! Iako ne shvatam u potpunosti zašto se to dešava, volim ovaj novi ritam. Višem skačem, trčim okolo, i često prelazim preko stvari. Mislim da su i sami srećniji kad me vide ovako veselu i punu energije. Mačka sam, ne razumem sve, ali uživam u pažnji i igri koju delimo.

Dakle, dragi moji mačji prijatelji, ako ste još uvek u dilemi oko sterilizacije, verujte mi, to je najbolja odluka koju možete doneti za svoje zdravlje i sreću. Ne zaboravite da uz to odaberete pravu hranu – poput Purina PRO PLAN® hrane , jer zdravlje počinje iz tanjira!

Do sledeće avanture, vaša omiljena sterilisana mačka Kala!

Foto: Nestle Purina

PR tekst