Većina vlasnika se radije druži sa svojom macom, nego sa drugim ljudima! - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine - 29/05/2023

Većina vlasnika se radije druži sa svojom macom, nego sa drugim ljudima!

Veze koje vlasnici stvaraju sa svojim njuškicama su neraskidive i mnogima sasvim dovoljne za normalno funkcionisanje i kvalitetno, ispunjeno vreme. Jer, kome je potreban društveni život kada već imate najboljeg prijatelja? Wisdom Health Genetics, vodeća kompanija za genetiku kućnih ljubimaca i proizvođač DNK testova za pse Wisdom Panel, objavila je rezultate svog istraživanja o popisu kućnih ljubimaca 2020. godine, i upravo ovo istraživanje stvorilo je najnoviju sliku veza između ljudi i kućnih ljubimaca, piše People.

piše: Minja cat

Kako se navodi, preko 13.000 vlasnika kućnih ljubimaca učestvovalo je u ovoj anketi. Jedno zapaženo otkriće popisa je da je većina vlasnika, njih 72%, priznala da je otkazala svoje društvene aktivnosti kako bi provela vreme sa svojim četvoronožnim prijateljem. Samim tim, svoje ljubimce stavili su na prvo mesto.

Za vlasnike mačaka taj ukupan procenat bio je 32%. Dokazujući da su životinje jednako važan deo porodice kao i bilo koji čovek, 64% vlasnika kućnih ljubimaca reklo je da na svog ljubimca gleda kao na dete ili člana porodice.

“Rezultati otkrivaju da vlasnici kućnih ljubimaca širom SAD-a sve više gledaju na njih kao na članove porodice”, rekla je Andreja Ju, generalni direktor kompanije Wisdom Health Genetics. “U poslednjih 10 godina, naši kućni ljubimci doživeli su neverovatnu evoluciju načina života. I oni sada igraju centralnu ulogu u našem životu, bilo da poboljšavaju naše mentalno zdravlje ili dele mesto u našim krevetima”, navodi ona.

96% vlasnika mačaka reklo je da njihovi ljubimci imaju pozitivan uticaj na njihovo mentalno zdravlje. Primećen je i veći stepen udomljavanja, što je sjajna vest! Čak 51% vlasnika reklo je da su mače udomili iz prihvatilišta. Ovo su odlične brojke koje pokazuju da svest o dobrim stranama udomljavanja raste!