U ovom japanskom restoranu možete prespavati sa mačkama - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine - 02/09/2023

U ovom japanskom restoranu možete prespavati sa mačkama

Ako ste se pitali kako bi bilo imati mačku, ali se plašite obaveze da je udomite, jedan restoran u Japanu omogućava potencijalnim vlasnicima da isprobaju takvo iskustvo pre nego što se odluče na udomljavanje. Smeštena u Jugavari (gradu poznatom po toplim izvorima) u prefekturi Kanagava u Japanu, Mi Cat Yugawara je restoran sa lepim predlogom za svoje posetioce: “probnim“ noćenjem sa slatkom mačkom.

piše: petmagazine.rs

Tradicionalni japanski restorani poznati kao „rjokani“,  poznati su po karakterističnom minimalističkom dizajnu i nameštaju, kao i po zajedničkim kupatilima i personalizovanim uslugama. Ovaj određeni rjokan ima dodatnu prednost što gost nakon proživljenog iskustva može da udomi kućnog ljubimca. Vlasnik Akihiro Oči, želeo je da pomogne onima koji žele da imaju mačku, ali ne znaju kako bi bilo živeti sa njom.

Vlasnik je želeo da pruži verodostojan utisak  kako je to imati kućnog ljubimca. „Probni paketi“ su dodatak ceni uobičajene rezervacije sobe. Cene u gostionici su skromne, ali se razlikuju u zavisnosti od veličine sobe. Neke sobe mogu da prime do pet osoba, tako da čitava porodica može da provede jedan dan sa kućnim ljubimcem.

Oni koji žele da rezervišu noćenje sa mačkama, prvo bi trebalo da provedu vreme u kafiću za mačke u ustanovi, gde osoblje može da proceni koliko im je ugodno sa mačakama. „Mi, osoblje, znamo ličnost svake mačke zbog toga što smo s njima veoma bliski. Mačke su inteligentne, ljubazne, poslušne i tihe “, kaže on.

Vlasnik takođe objašnjava da su ova spavanja projekat napravljen iz ljubavi prema mačkama. „Ne poslujemo s profitom“, priznaje. „Veliki deo našeg prihoda odlazi na održavanje objekata, uključujući hranjenje mačaka i održavanje njihovog zdravlja.

Gosti moraju prihvatiti pravila gostionice da bi bili njegovatelji i cimeri mace. Mačka u sobu za goste stiže u 17:30h i ostaje tu do 9:00h sledećeg jutra. Za to vreme, gosti ne smeju da ostave mačku bez nadzora. Ovo ih podstiče da ostvare vezu sa mačkom, tako što će je hraniti, čistiti i igrati se s njom.

Ako gosti uživaju u spavanju, mogu da pređu na sledeći nivo: treba da popune zahtev za usvajanje, nakon čega sledi intervju. Ova poslednja faza služi da osoblje može da utvrdi da li gost i mačka odgovaraju jedno drugom. Jednom kada su udomljene, mačke su „graduirane“ i slavi se njihov odlazak. Ova nova ideja za udomljavanje kućnih ljubimaca i veze između mačaka i potencijalnih vlasnika sigurno će stvoriti nezaboravne priče i srećnije porodice.

All photos:  @mycatyugawara