U karantinu mačka koju je Putin poklonio japanskom zvaničniku - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
putin sibirska macka
Od petmagazine.rs - 30/04/2020

U karantinu mačka koju je Putin poklonio japanskom zvaničniku

Mir (Svet), sibirska mačka koji je ruski predsednik Vladimir Putin poklonio guverneru japanske prefekture Akita Norihisu Satakeu u februaru 2012. godine, stavljena je u kućni karantin zbog sumnje na virus korona, saopštio je guverner, a prenosi agencija TAS.

Izvor: B92.net/ljubimac, Tanjug; Foto: Shutterstock (ilustracija)

Mir živi u guvernerovoj kući zajedno sa šest drugih mačaka.

  • Bili smo veoma uznemireni zbog vesti da je virus korona registrovan kod kućnih mačaka u SAD – rekao je guverner i dodao da su zbog toga svoje kućne ljubimce stavili u izolaciju dok ne prođe opasnost od zaraze. – Želimo da Mir nema kontakt ni sa kim van naše porodice i nadamo se da će opasnost koja preti i ljudima i životinjama ubrzo proći – rekao je guverner.

On je rekao da je mačka osam godina deo porodice.

  • Ima mirnu narav, odličan apetit, snažan je i srećan – kazao je guverner i dodao da ovaj kućni ljubimac ima posebno mesto u njegovom životu. – Kad god ga pogledam, osećam se smireno – naglasio je Norihiso Satake.

U leto 2012. guverner je Putinu poklonio psa kao znak zahvalnosti Rusiji koja je pritekla u pomoć Japanu nakon razornih zemljotresa i cunamija u martu prethodne godine. Zauzvrat je Putin guverneru poklonio sibirsku mačku.