Ruski mačak završio u "ministarskoj fotelji" - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
crna mačka viri
Od petmagazine.rs - 25/12/2020

Ruski mačak završio u “ministarskoj fotelji”

Kad je radnik ruske fabrike za odvajanje otpada spasio mačka od neposredne smrti, nije ni slutio da će to završiti počasnim naslovom i dremanjem u fotelji vladinog zvaničnika

Izvor: N1

Snimke nadzorne kamere u fabrici u Uljanovsku, gradu oko 700 km jugoistočno od Moskve, pokazale su kako radnik Mihail Tukaš s pokretne trake skida belu plastičnu vreću, reže je i u njoj otkriva crnobelog mačka.

– Osetio sam nešto mekano u vreći, rekao je Tukaš, kojem su lokalne vlasti odale priznanje za spasavanje, za tabloid Moskovskij Komsomolets. Lagano sam razrezao vreću i video dva oka koja su me gledala, opisao je.

Spasavanje mačka, emitovano na televiziji i na društvenim mrežama, učinilo ga je lokalnom slavnim. Mačka je udomilo regionalno ministarstvo okoline u Uljanovsku i nezvanično mu dodelilo poziciju zamenika ministra okoline.

– Mačak je bio na rubu smrti, navodi ministarstvo. Još malo i skončao bi u uređaju za odvajanje smeća, dodaju.

Na fotografijama iz ministarstva vidi se kako mačak drema u fotelji u kancelariji ministarke zaštite okoline Gulnare Rakhmatuline i istražuje svoj novi dom. Ministarstvo je objavilo nacionalno takmičenje za odabir imena za mačka, za kojeg su rekli da je utvrđeno da je dobrog zdravlja nakon što ga je veterinar pregledao.

– Želim da apelujem na vlasnike kućnih ljubimaca: imajte na umu da ste odgovorni za one koje ste pripitomili, istakla je ministarka. Ako svog ljubimca ne možete držati kod kuće, uvek ga možete ostaviti u dobrim rukama ili u skloništu, poručila je.

Related Posts