Pet proverenih načina da vas zavole - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
mačka
Od petmagazine.rs - 17/09/2020

Pet proverenih načina da vas zavole

Odgovor na pitanje kako sa mačkama preći “na ti” dao je tim stručnjaka

Piše: Petmagazine.rs

1. Neka ona priđe prva – Istraživanje švajcarskih stručnjaka je pokazalo da je puštanje mačke da preuzme inicijativu važno za stvaranje dobrog odnosa. Studija sprovedena u 51 domaćinstvu u Švajcarskoj pokazala je da mačke češće prilaze ljudima koji ne obraćaju pažnju na njih. Većini ispitanika je mačka prišla kada su čitali.

2. Priđite joj kao da ste mačka – Stručnjaci savetuju da svoj prst polako usmerite ka nosu mačke i zadržite ga ispred njega. Ukoliko se mačka približi kako bi vaš prst pomirisala ili se o njega trljala, odlično – to je dobar znak!

mačka i žena

3. Mazite je tamo gde joj prija – Studija iz 2002. godine pokazala je da su mačke pozitivno reagovale, predenjem i treptanjem, kada su ih mazili u predelu čela i obraza.

4. Dajte joj prostora – Pokazaće vam da nešto ne voli tako što će siktati, grebati, gristi, ili će pak poravnati uši, gledati u vašu ruku ili praviti nagle pokrete repom. U tim trenucima najbolje je da se povučete.

5. Ne preterujete sa hranom – Velika količina hrane = mnogo ljubavi – ne preterujte. U jednom istraživanju učestvovalo je 58 mačaka sa viškom kilograma, i one su nekoliko nedelja bile podvrgnute dijeti. Rezultat je bio taj da je 75% vlasnika izjavilo da su njihovi ljubimci umiljatiji i da više vremena provode u njihovom krilu otkad su im promenili ishranu.

Related Posts