Neobična ponašanja vaše ljubimice - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 30/11/2021

Neobična ponašanja vaše ljubimice

Mačke imaju čitav niz čudnih navika, za koje se ispostavlja da su sasvim normalne i da većinom iza njih stoji činjenica da su one u duši predatori

Izvor: NovostiMagazin

Živeti u kući sa mačkom je posebna avantura, a kako biste se lakše zbližili sa vašom ljubimicom, morate pre svega razumeti zbog čega se ponaša na određeni način.

Kotrljanje na leđima

Da li vaša mačka ima običaj da legne na leđa i da se kotrlja pred vama? Kada se mačka ovako ponaša, ona vam obično šalje signal da se oseća sigurno i da želi da dobije malo vaše pažnje. Osim toga, na ovaj način ona obeležava prostor u kom se nalazi svojim mirisom.

Podizanje repa

Koliko puta vam se dogodilo da vas vaša mačka počasti svojim visoko podignutim repom i prezentovanjem svoje zadnjice? Ovaj postupak se smatra komplimentom u mačijem svetu. Ako mačka podigne rep u vis, to je znak da se oseća bezbedno, a njuškanje zadnjice među mačkama je prevedeno na jezik razumljiv ljudima nešto poput rukovanja sa dobrim prijateljem.

Sakrivanje hrane

Da li vaša mačka ima običaj da prevrne svoju posudu sa hranom u nameri da je na taj način sakrije? Ovakvo ponašanje je instinktivno. Ako je mačka dovoljno jela, a u činiji ima još hrane koju bi mogla da jede kasnije, ona će je prevrnuti kako bi je sakrila od drugih mačaka ili nekih drugih kućnih ljubimaca.