Mazi me, ali ne po stomaku - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
macka se mazi s vlasnikom
Od petmagazine.rs - 16/08/2021

Mazi me, ali ne po stomaku

Verujemo da se dosta vas našlo u nelagodnoj situaciji kada ste s leđa prešli da mazite vašu ljubimicu po stomaku. I pitate se u čemu je problem?

Macama stomak zapravo i nije baš omiljeno mesto za maženje, kao što su na primer glava ili vrat. Pre svega, macama je stomak veoma ranjiv i osetljiv deo tela. Vitalni organi nalaze se svega nekoliko milimetara ispod kože stomaka i povrede koje mogu nastati kada im je stomak izložen lako mogu biti fatalne. Mačke to veoma dobro znaju i zato svoj stomak skrivaju i čuvaju od potencijalnih povreda. Ima, naravno, mačaka koje vole da ih mazimo po stomaku. Iako vlasnik i ukućani nisu pretnja, mačke instinktivno ne dozvoljavaju da budu ranjive i izlože se potpuno. Zato ih retko kad možemo videti da spavaju ili se odmaraju na leđima. Ali, ima izuzetaka. Možda u nekom trenutku, vaša ljubimica odluči da vam “otkrije stomak” što u prevodu može da znači “U redu, sada ti verujem i poveravam ti svoj život!”. To je znak bezuslovnog poverenja i sigurnosti. Ali, čak i tada, maca vas baš ne zove da je češkate po stomaku, osim ako inače nije tolika maza da ne pravi razliku između “dozvoljenih” i “nedozvoljenih” delova tela.

Ako baš ne možete da odolite, onda pažljivo posmatrajte govor tela mačke i samo ako ste uvereni da se oseća potpuno prijatno, najpre je mazite sa strane, a potom lagano pređite preko stomaka. Na prvi znak nelagode prestanite.

Related Posts