Mačor pronađen 1.900 kilometara od kuće - Pet Magazine
macka
Od petmagazine.rs - 26/11/2019

Mačor pronađen 1.900 kilometara od kuće

Viktor Usov je pronašao mačora koji je nestao pre pet godina, čak 1.900 kilometara daleko od mesta u kojem su zajedno živeli. Viktor je iz Portlanda, grada u američkoj državi Oregon, a crni mačor Saša pronađen je u Santa Feu u Novom Meksiku.

Izvor: BBC, Foto: Shutterstock (ilustracija)

Sašinog vlasnika pronašli su na osnovu mačorovog mikročipa koji su skenirali, rekli su iz Skloništa za životinje Santa Fe. Saša je vraćen u Portland vlasniku.

Viktor kaže da je prijavio nestanak ljubimca pre pet godina, ali da je izgubio nadu da će Sašu ponovo videti.

  • Nisam mogao da verujem – rekao je u skloništu za životinje. – Pomišljli smo na najgore, ali kada smo primili poziv, bili smo tako zahvalni što je Saša živ i zdrav.

Kako je mačor dospeo u Santa Fe i dalje nije jasno, ali Usov veruje da je njegov ljubazni kućni ljubimac negde „uhvatio prevoz”.

  • Želim da mislim da je bio na velikoj američkoj avanturi – rekao je.
Mačak je prevalio dalek put

Ova priča pokazuje koliko je važno mikročipovanje kućnih ljubimaca, kaže Mirad Kirdar, službenik za odnose s javnošću u prihvatilištu Santa Fe.

  • Jednostavan mikročip, veličine zrna pirinča koji je ugrađen ispod kože kućnog ljubimca, pomogao nam je da pronađemo vlasnika ove nestale mačke – navodi se u njegovoj izjavi.

Mikročip je jedini oblik identifikacije kućnih ljubimaca koji je „trajan, sa jedinstvenim brojem koji ne može da otpadne, bude izmenjen ili uklonjen”, dodao je on.

POSTAVI ODGOVOR

Your email address will not be published.